2017-2018 Hangi Yaz Dizileri Final Yapacak? İşte Dizi Listesi


Güncelleme: 7 Aralık 2017 : 16:58
7

Dizi sektörü çok vefasızdır. Onlarca dizi bir anda vizyona girer ve ayakta kalmayı başaran sadece 3-4 dizi bulunur. 2017 yaz sezonu içinde muhtemel aynı çıkarım yapılabilir.

Peki 2017 yaz sezonu başlayan hangi diziler 2017-2018 sezonu için ayakta kalmayı başaracaklar. 2017-2017 final yapacak yaz dizileri hangileri? İsterseniz bu yaz başlayan dizilere bir göz atalım.

Ateş Böceği, Dolunay, Deli Gönül, İki Yalancı, Rüya, Meryem, Kanatsız Kuşlar, Kalp Atışı, Şevkat Yerimdar, Çocuklar Duymasın ve Adı Efsane: İkinci Devre. Farklı türlerde ekranlara gelen bu yapımların kaçı ayakta kalmayı başaracak hep beraber görecez. İsterseniz Yapımları kısaca tanıyalım ve final yapıp yapmayacakları konusunu beraber inceleyelim.

Yaz Dizisi Ateşböceği Bitecek mi?

Başarılı ve bekar bir avukat olan Barış Buka (Seçkin Özdemir), hayatının en çetin davasıyla karşı karşıya kalınca yolu ele avuca sığmaz bir taksi şoförü olan Aslı Eğilmez’le( Nilay Deniz) kesişir. Barış ve Aslı’nın hem komik hem de duygusal aşk dolu maceralarını konu alan Aşkböceği dizisi reytinglerde iddialı. Zirveyi bırakmaya niyeti olmayan yapım yeni sezonda da devam edeceği sinyallerini veriyor. Kanatsız Kuşlar dizisi ile rekabet içerisinde olan dizi önceleri bir türlü ulaşamadığı zirveyi son 2 haftadır kaptırmamakta. Dizimizin devam edeceğini düşünüyoruz.

Dolunay Dizisi Bitecek mi?

Profesyonel bir aşçı olmak isteyen Nazlı (Özge Gürel), Japon mutfağını öğrenerek kendi restoranını açma hayalleri kurar. Öğrenci evini geçindirmek için ek iş için tanışmadığı patronu Ferit’in ( Can Yaman) özel aşçısı olur. Ne olursa işte o anda başlar. Romantik komedi tadında ekranlara gelen dolunay dizisinin reyting oranlarına baktığımızda zirvedeki reyini koruduğunu görüyoruz. 7 ile başlayan reyting oranlarının daha sonra 5 ile 6 civarlarında seyretmesini saymakssak belli bir izleyici kitlesine ulaştığını söyleyebiliriz. Rüya dizisi ile rekabet içerisinde. Şuan için dizinin devam edeceğini söylemek sürpriz değil.

Deli Gönül Dizisi Bitecek mi?

Antakya’dan İstanbul’a uzanan iki öğretmenin aşk hikayesini konu alan dizide Fatmanur ve Mehmet Kadir öğretmenlerin dillere destan aşk hikayelerini izlemekteyiz. Daha önce Salı günü yayınlanan dizi gün değişikliği ile Pazartesiye geçti. Bu geçiş kararı çok yerinde idi. Reytinglerde 3 puan gibi bir oranla ekranlara gelen dizi ilk 2 sırada yerini aldı. Genelde 2. olan dizi İki Yalancı dizisi ile rekabet içerisinde. Her iki dizinin de düşük reyting oranı alması dikkatlerden kaçmadı. Yeni sezona geçiş yapsada ayakta durabileceğini söylemek zor. Aslında konu ve oyuncuları itibari ile gerçekten izlenebilecek bir dizi olmasına rağmen ne yazık ki izleyiciden pekte rağbet görmedi.

İki Yalancı Dizisi Bitecek mi?

Sevgilisi tarafından terk edilen Serkan ile işinden atılan Duygu’nun yolları Bodrum’da kesişir ve komik olaylar o anda başlar. İki aşık birbirlerine öyle bir yalan söyleyler ki, bu yalanı daha ne kadar uzatabilirler işte orası asıl soru işareti olan yerdir. İki Yalancı dizisinin ilk bölümleri 6 civarında bir reyting oranı almıştı. Ancak daha sonra 3,00 civarında reyting oranlarına düştü. Günü genel itibari ile zirvede tamamlayan dizinin yeni sezonda devam etmesi durumunda sezonun sağlam yapıtları karşısında ayakta durabileceği ise meçhul. İki Yalancı dizisi

Rüya Dizisi Bitecek mi?

Hayallerinde tasarımcı olmak isteyen Elif, zengin dünyanın tekstil veliahtı Bulut Giray’la tanışır ve sonsuz aşkımız burada başlar. Ancak bu aşkın önünde o kadar çok engel vardır ki! İşsiz babasının sıkıntıları, vurdumduymaz abisinin sorumsuzlukları, üvey kız kardeşinin kıskançlıkları ve tüm evin geçimini sağlamaya çalışması Elif’in tüm hayallerine engel olmaktadır. Bulut ve Elif’in imkansız aşklarını izlediğimiz Rüya dizisi 2,58  – 3,74 – 3,55 gibi reyting oranları aldı. Ortalama 10,00 paylaşım oranı ile ekranlara gelen dizinin ilk 3 bölümü geride kaldı. Şuan dizi ile ilgili birşey demek elbette kolay değil ancak bu oranlar devam ettiği takdirde dizinin yeni sezonu göremeyeceğini söyleyebiliriz.

Meryem Dizisi Bitecek mi?

Meryem dizsi ilk bölüm itibar iile 2,31 reyting alarak 4. Sıraya yerleşti. Çokta iyi bir başlangıç yapmadı. AB grubunda en çok izlenen yapım oldu. Ortalama bir reyting sonucu alan dizinin sosyal medya eleştirilerine baktığımızda ilerleyen bölümlerde daha iyi bir sonuç alacak gibi. Diğer taraftan kadın başrol oyuncu seçiminde yanlış yapıldığı kanaatindeyiz. Sevinç karakterinin daha fazla izlendiği ve tutulduğunu söylemek doğru olur. Başrol oyuncusu Furkan ile Sevinç karakterini canlandıran Sena AKay’ın uyumu dikkatlerden kaçmadı. Genel itibar ile Meryem dizisinin tutacağını ve devam edeceğini düşünüyoruz.

Kanatsız Kuşlar Dizisi Bitecek mi?

Hayata tutunabilmek için amansızca mücadele eden dört kardeş ile çocukları için her türlü fedakarlığa katlanan genç ve güzel bir annenin iç içe geçen öyküsü. İyilikten kötülüğün, kötülükten ise umudun doğabileceğini anlatan Kanatsız Kuşlar, bir yudum mutluluk için çırpınan dramatik yaşamların hikayesini ekranlara yansıtıyor. Sezona iyi bir giriş yapan Kanatsız Kuşlar, zirvede götürdüğü yarışı Ateşböceği’ne kaptırdı. Ateşböceği dizisi ile kıyasıya bir rekabete giren Kanatsız Kuşlar, günü 2. sırada bitirmekte. yaklaşık 5,50 ile 6,00 arası bir reyting oranına sahip dizi gelecek sezon için olumlu sinyaller verse de dizinin hikayesi ile ilgili pek çok eleştiri aldığını da belirtmek lazım.

Kalp Atışı Dizisi Bitecek mi?

İşte sevdiğim dizilerden birisi. Korkusuz ve genç bir beyin cerrahı Eylül. Sıkıntılı hayatından sıryılıp kendisine yol gösteren Ali Asaf sayesinde hayallerine kavuşmuştur. Ali Asaf ile yolları bir hastanede kesişir. Hayata yenik başlayan, öfkesi dışında hiçbir şeyi olmayan bir kızın bir cerrah olarak hayata meydan okuma hikayesini anlatan Kalp Atışı, favori dizilerim arasındadır. 7,00 civarında reyting oranı ile yaz sezonu dizileri arasında en çok reyting oranına sahip bir dizi. Konusu ve oyuncu kadrosu ile oldukça sevildi. Yeni sezon için devam kararı alacaktır ancak kış sezonu içerisindeki yapımlarla mücade edecek bir yapıda mı, orası tartışılır. Bakalım Kalp Atışı’nı nası bir akıbet bekliyor.

Şevkat Yerimdar Dizisi Bitecek mi?

Samimi, harbi, sözünün eri, dürüst, insancıl, mert ama öfkesinin esiri Sevkat’in hayat dolu, komik ve romantik hayat hikayesini konu alan romantik komedi dizisi Şevkat Yerindar, karakterleri ve konusu itibari ile oldukça sevildi. İlk bölümden itibaren oldukça yüksek reyting oranları ile yapımcısının ve kanalının yüzünü güldürmeyi başardı. Kalp Atışı ile olan rekabeti devam ediyor. Zirve yarışında kıyasıya bir mücadele var. Şevkat Yerimdar ilginç ve komik karakterleri ile izlenmeye devam edecektir. Yeni sezonda da devam edeceğini düşünüyorum. Nedendir bilmiyorum ama Şevkat dizisinin alanında tek olduğunu düşünüyorum ve kış dizileri arasında da yerini koruyacağı  kanaatindeyim.

Çocuklar Duymasın Dizisi Bitecek mi?

Final Yapacaktı, yerine başka bir dizi getirildi ancak o da kötü reytingler alınca Çocuklar duymasın tekrar programa alındı. İlerde final yapma ihtimali yüksek.

Adı Efsane: İkinci Devre Dizisi Bitecek mi?

Adı Efsane: İkinci Devre Dizisi Final yaparak yayın hayatına son verdi.

Final Kararı Alan Dİğer Dizilerin Tam Listesi(Liste Güncellenmektedir)

Siyah İnci, Dolunay, İsimsizler, Hayat Sırları, Klavye Delikanlıları, Kayıtdışı, 

7 YORUMLAR

Comments are closed.