Çukur Dizisi Aliço Neden Çikolataya Karşı Tepkili? Aliço’nun Merak Edilen Geçmişi!


Güncelleme: 11 Aralık 2017 : 20:09
2

Pazartesi akşamlarının müdavim dizisi Çukur yine heyecan dolu bir bölümle ekranlara geliyor. Dizinin 11 Aralık Pazartesi günü ekranlara gelecek olan 8. bölüm ön izlemesinde ilginç bir detay gözlerden kaçamadı. Aliço‘nun çikolataya karşı olan hassasiyeti izleyenleri meraklandırdı. Aliço’nun neden böyle bir tepki verdiği ise akıllarda soru işareti oluşturdu. Peki olay nasıl gelişmişti? Gazeteci kız Hale Aliço’nun mekanına gider. Orada bir müddet oturduktan sonra Hale Aliço’ya teşekkür eder ve ona bir hediye aldığını söyler. Çantasından bir çikolata çıkarır. Ancak çikolatayı daha açmadan Aliço müthiş bir tepki verir. Elleri ile kafasına vurarak “ÇİKOLATA YOK SANA GERZEK” bağırmaya başlar. Peki neden Aliço böle bir tepki vermiştir? Aliço’nun merak edilen hayata hikayesi nedir?

Çukur Dizisi Aliço Neden Çikolataya Karşı Tepkili? Aliço’nun Merak Edilen Geçmişi! Aliço zor bir geçmişe aittir. Hakkında pek çok efsane anlatılır. Onun sırrını bilen sadece İdris’tir. Aliço askerde özel kuvvetlerde  keskin nişancı olarak görev yapmıştır. Ancak askerde yaşadığı bir travma onun akli dengesini bozmuştur. Ancak aynı zamanda onu belkide dünyanın en zeki insanı yapmıştır. Aliço’da fotografik hafıza vardır. Peki nedir bu fotografik hafıza?

Fotografik hafıza olayların, nesnelerin veya yazıların tamamiyle, bir bütün olarak, hafızaya kaydedilmesi demektir. Fotografik hafızaya sahip olan birisi okuduğu bir şeyi, gördüğü bir kişiyi ve ya lahit olduğu bir olayı unutmaz. Aslında unutamaz. Bu onda kalıcıdır, istesede unutamaz. İşte Aliço’da böyle olmuştur.  Bazı yorumlara göre Aliço’nun doğuştan böyle olduğu yönündedir ki buda ihtimal dahilindedir. Çünkü keskin nişancı seçiminde hafızanın kuvvetli olması da önemli kriterlerden birisidir.

Peki çikolata tepkisi nereden gelmektedir? Bununla ilgili sizinde düşündüğünüz gibi iki ihtimal akla gelmektedir. Birinci ihtimal; Aliço çocukluğunda psikolojik travma yaşamıştır o yüzden bu duruma düşmüştür. Babası tarafından dövülen Aliço, çocukluğunda yaşadığı bu travma akli dengesini kaybettikten sonra onun peşini bırakmamaktadır. Bir diğer ihtimal; Aliço askerde dağda esir alınmıştır. Esir olduğu süre boyunca aç kalmış ve türlü hakaretlere ve işkencelere maruz kalmıştır. Çikolata konusu da orada patlak verir. Sizlerde Aliço’nun hayat hikayesine ilişkin yorum ve görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyoruz. Sizce Aliço neden bu hale geldi? Aliço’nun gizemli geçmişinde neler var?

Comments are closed.