Diriliş Ertuğrul 3 Ocak Var mı? Diriliş 3 Ocak’ta Neden Yok?


Güncelleme: 3 Ocak 2018 : 13:01
1

Diriliş Ertuğrul 3 Ocak Var mı? Trt1’in reyting rekortmeni dizisi Diriliş’in yılbaşı sonrasındaki haftada olup olmayacağı merak konusu oldu. Sevilen tarihi dizi Diriliş 3 Ocak Çarşamba günü var mı yok mu? Diriliş 3 Ocakta yayınlanacak mı? Oyuncu kadrosunda Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner, Esra Bilgiç, Didem Balçın, Cengiz Coşkun, Hülya Darcan, Serdar Gökhan, Osman Soykut, Lebip Gökhan, Erden Alkan gibi isimlerle hem türünde hemde reytinglerde zirvede olan dizi yılbaşı sonrası yayınlanıp yayınlanmayacağı sosyal medyada merak konusu oldu. Sizler için konuyu araştırdık. İşte detaylar.

Diriliş Ertuğrul 3 Ocak var mı yok mu? Geçtiğimiz hafta sosyal medyaya düşen bir haberde yılbaşı sonrası yüksek bütçeli bazı dizilerin yeni bölümlerinin ekranlara gelmeyeceği söylendi. Yaptığımız araştırmalarda Diriliş, Eşkiya, Söz, Çukur gibi yapımların yılbaşı sonrasına denk gelen haftayı tatil olarak geçirecekleri ve o hafta yayınlanmayacakları gelen bilgiler arasında.

Öncelikle şunu belirtelim televizyon dizileri yapım şirketleri kanallar ile her yıl yaptıkları reklam anlaşmalarını yılın ilk haftası yaptıkları için yıl başı haftasına denk gelen dizilerin o haftaki bölümleri ekrana getirilmiyor. Ayrıca sezon içerisinde oldukça tempolu bir şekilde çalışan dizi oyuncuları da ufakta olsa bir ara vererek nefes almış oluyorlar.

Diriliş Ertuğrul da Televizyon kanallarının belki de bugüne kadar en çok izlenen ve reyting rekorlarını kıran dizisi olarak en çok reklam gelirine sahip bir dizisi. Hatta normalde en fazla 5-10 arasında reyting alan en dizilerin reytinglerini bile katlayarak 15’in üzerinde bir reyting alan Diriliş Ertuğrul dizisi de reklam paylarının en büyüğüne sahip.

Tabi Devlet Televizyonunun bu tip reklam gelirlerine ihtiyacı mı var diye düşünenler olabilir ama bu kadar çok izlenen bir diziden reklam gelirlerinin dikkate alınmaması da düşünülemez. Neyse gelelim 101. bölümde 10 Ocak Diriliş Ertuğrul da neler yaşanacak? Ertuğrul son bölümde oğlu Gündüz Alp’i Ares’in elinden kurtarmış ve bunun için ertelediği Karacahisar’ın fethini bu hafta gerçekleştirerek Nikea ve Constantinia’nın fetih yolunu da açacaktır.

 

Ertuğrul ve Turgut Alp’in Karacahisar’ı fethe gidişini fırsat bilen Bahadır Bey de oğlu Sancar Bey’le Aslıhan Hatun’un otağını basarak O’nu rehin alır ve Bey’lik koltuğuna oturur. Ertuğrul’un Gündüzalp’i kurtarmasına yardımcı olan Atsız Bey de kalede yakalanır ve Ares tarafından şehit edilir.

 

Sizler Diriliş Ertuğrul gibi bir dizinin Reklam anlaşmaları gibi nedenlerle ekranlara ara vermesi konusunda ne düşünüyorsunuz? Daha 2 bölüm önce yine ekrana ara veren Diriliş Ertuğrul’un bu tip aralar vermesi dizinin kalitesini ne kadar etkiler? Siz de düşüncelerinizi aşağıda paylaşınız.


2018 YILBAŞI KANALLARIN YAYIN AKIŞLARI<<<Tıkla


Diriliş 101. Bölüm Fragmanı

https://www.youtube.com/watch?v=26m-pbMrEHU

Comments are closed.