Diriliş Ertuğrul Göktuğ Kimdir? Gerçekte Kim?


Güncelleme: 25 Ekim 2017 : 21:06
0

TRT 1 ekranlarının 3 sezon boyunca yayınlandığı her bölümünde reyting rekorları kıran dizisi Diriliş “Ertuğrul” 4. sezon da da izleyicisi ile buluşuyor. Milli ve manevi duyguların en iyi şekilde işlendiği Diriliş “Ertuğrul” dizisinin Haziran ayındaki sezon finalinde Ertuğrul alpleri ile birlikte moğol istilasını önlemek için giderken Sadettin Köpek’in ihaneti nedeniyle Ares ve adamlarının pususuna düşmüş ve ağır yaralanmıştı.

Tabiki bu pusuda Ertuğrul ve alpleri ağır yara almışlardır. Alplerinden bazıları diziye veda ederken 92. bölümü ile yeni sezonda ayrılan oyuncuların yerine her sezon olduğu gibi yeni oyuncular dahil oldu. Bu oyunculardan bir tanesi de Göktuğ Bey karakteri ile Arda Öziri isimli yakışıklı oyuncu dahil oldu.

Peki Göktuğ karakteri kim? Gerçek tarihte Göktuğ var mıdır? Gerçekte Göktuğ kimdir? Göktuğ karakterinin gerçek adı nedir? Göktuğ karakterine can veren Arda Öziri kimdir? Tüm bu sorularımızın cevabını haberimizde bulabilirsiniz. 

Diriliş Ertuğrul dizisinde Göktuğ karakterine can veren Arda Öziri 1978 İzmir doğumlu olup Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk bölümü mezundur. Akasya Durağı dizisi ile ün kazanan Arda Öziri daha sonra Cemile, Dolunay, Kandil, Memleket Hikayeleri, Büyük Umutlar, Ah Be İstanbul, Kampüsistan, Estağfurullah Yokuşu, Asmalı Konak, Kınalı Kar, Yedi Numara, Dadı ve Ruhsar gibi dizilerle karşımıza çıkmıştır.

Dizide Göktuğ karakterini Sadettin Köpek’in en yakın ve sadık adamıdır. Köpekin tüm gizli işlerini ve saraydaki darbeci adamları ile arasında bağ kuran bir haindir.


Diriliş Ertuğrul (2017-2018) Diziye Yeni Gelen Oyuncular? 4. Sezon Oyuncu Kadrosu<<<Tıklayınız


Gerçekte Selçukluların tarihine baktığımızda Göktuğ karakteri bulunmuyor. Göktuğ karakteri tamamen Diriliş Ertuğrul dizisi için yazılan bir kurgu karakterdir. Sizler Göktuğ karakteri ile ilgili ne düşünüyorsunuz. Siz de düşüncelerinizi aşağıda paylaşınız.

Arda Öziri (Göktuğ) Kandil Dizisi Uyan Ey Gözlerim İlahisi