Diriliş Ertuğrul Hayme Ana Diziden Neden Ayrıldı mı?


Güncelleme: 24 Eylül 2017 : 17:01
1

Diriliş Ertuğrul yine heyecanlı bölümleri ile 4. sezon için gün sayıyor. Dizinin başlaması hayranlarını sevindirirken diğer taraftan üzücü gelişmelerde olmayacak değil. Diziden yeni sezonda 5 isim ayrılacağı daha önceden söylenmişti. Bu isimlerden birisi de Hayme Ana karakteri. Hayme Ana karakteri bir yayla dönüşü dizide ölerek ayrılacak. Peki Hayme ana diziden neden ayrıldı?

Dizide yaşı ilerleyen Hayme Ana, dizinin 4. sezonunda bir yayla dönüşü vefat edecek. Hayme ana’nın türbesi ise Domaniç’te inşa edilecek. Gerçek hayatta da Hayme ana’nın türbesi Domaniçte’dir.

Diriliş Ertuğrul bildiğiniz gibi bir tarihi kurgu içerisinde ilerleyen tarihi bir dizi. Dizide bir çok karakter tarihin gerçek sayfaları arasından diziye dahil olmaktadır.  Yeri ve zamanı gelen karakter diziden ölerek veya başka bir şekilde ayrılmaktadır.


Diriliş Ertuğrul 2017-2018 4. Sezon Dizi Seti Nerede? Çekimler Nerede Yapılıyor?


İşte Hayme ana’da bu karakterlerden birisi. Dizide bir hayli yaşı ilerlememiş yaşlı bir kurdu andırmaktadır. Yaşının ilerlemesi ile bünyesi zayıf düşen Hayme Ana yayla dönüşü ölerek diziden ayrıldı. Dizinin olağan akışı içerisinde karakteri sonlandıran yapım şirkerti daha başka 4 karakterinde diziden ayrılacağını duyurmuştu.

Tarihte Hayme Ana Kimdir?

Hayme Ana, Osmanlı’nın kurucusu Osman Gazi’nin nenesi, Ertuğrul Bey’in annesi yörük bir kadındır. Kocası Süleyman Şah’ın Fırat Nehri’ni geçerken boğulması nedeni ile Kayı Boyu’nun başına geçer. Alaaddin Keykubat’ın yol göstermesi ile önce Ankara Karacadağ’a geçer oradan da Söğüt ve Domaniç’e yerleşir. Çarşamba köyünde vefaat eden Hayme Ana orada her yıl çadır kurulan bir tepenin üstüne defnedilir.

Daha sonra Abdülhamid tarafında Hayme Ana’nın mezarının üzerine 1892’de bugünkü türbe yaptırılmıştır. Kütahya’nın Domaniç ilçesine Hayme Ana için bir heykelde yaptırılmıştır.


Diriliş Ertuğrul (2017-2018) Diziye Yeni Gelen Oyuncular? 4. Sezon Oyuncu Kadrosu


 

 

Comments are closed.