Diriliş Ertuğrul Tarihte Nasıl Ölmüştür? Ertuğrul Gazi Gerçekte Nasıl Öldü?


Güncelleme: 5 Ekim 2017 : 22:23
1

Diriliş Ertuğrul dizisi ile tarihin tozlu sayfalarına ışık tutan TRT 1, dizi ile birlikte bazı soruları da beraberinde getirdi. Tarihi olaylarla paralel giden olaylar zincirinde senaryo oluşturuluyor olsa da Ertuğrul Gazi’nin gerçek hayatta nasıl hayatını kaybettiği sorusu büyük merak konusu oldu.

13. yüzyılda dünyaya gelen Ertuğrul Gazi, Osmanlı Devletini kuran Osman Bey’in babasıdır. Osman Bey öncesinde kurulacak olan devletin temellerini atan da Ertuğrul Gazi’dir.


Diriliş Ertuğrul 2017-2018 4. Sezon Dizi Seti Nerede? Çekimler Nerede Yapılıyor?


Ertuğrul Gazi‘nin ataları Özbekistan ve Türkmenistan’da yaşamış olsalar da I. Alaaddin Keykubat, savaşlardaki başarılı hizmetleri nedeniyle Kayı boyuna Karacadağ’ı vermiştir.


Diriliş Ertuğrul (2017-2018) Diziye Yeni Gelen Oyuncular? 4. Sezon Oyuncu Kadrosu


Kayıların şanını yüceltmek niyetinde olan Ertuğrul Gazi, cihat anlayışına uygun bir şekilde hareket etmek için Bizans üzerine seferler yapmıştır. Ertuğrul Gazi 13. yüzyılda Karacahisar ve Söğüt’ü fethetmeyi başardığı için Selçuklu sultanı tarafından da ödüllendirilerek Domaniç Söğüt çevresine de hakim olmaya başlamıştır.

Ertuğrul Gazi, barış yanlısı bir komutan olarak bilinmektedir. Bizans tekfurlarına karşı yapmış olduğu başarılı seferler sayesinde Gazi ünvanını almıştır. Türkmenlerin rahat bir yaşam sürmesi için Ertuğrul Gazi, sınırların kontrolünü sürekli olarak yapmıştır.

Ertuğrul Gazi, 93 yaşında iken Söğüt’te vefat etmiştir. Ertuğrul Gazş’nin vefatı, bir savaş sırasında olmamıştır. Ertuğrul Gazi, yaşlanmaya bağlı olarak yaşadığı rahatsızlıklar nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Diriliş Ertuğrul dizisinde de Ertuğrul Gazi’nin gerçek hayattaki vefatına uygun bir şekilde final hazırlanacaktır.

Kayı Boyu’nu Söğüt Domaniç etrafına yerleştiren, bölgedeki Hristiyanların dahi saygısını ve sevgisini kazanmış olan, adaleti ile her kesimden saygı duyan Ertuğrul Gazi, savaşlarda ağır yaralar almış olsa da hayatını kaybetmesi yaşlılığa bağlı olarak meydana gelmiştir.

Comments are closed.