Diriliş Ertuğrul Turgut Alp (Cengiz Coşkun) Neden Diziden Ayrıldı mı? Hangi Dizide Oynayacak?


Güncelleme: 28 Şubat 2018 : 21:53
2

Diriliş Ertuğrul ilginç bir bölümle ekranlara geldi. Dizinin 29 kasımda ekranlara gelen 97. bölümü ile izleyenler duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Dizide Aslıhan Hatun ve Turgut Alp zehirlenerek yere yığıldılar. Tam bu anda izleyenler Diriliş Ertuğrul Turgut Alp (Cengiz Coşkun) Neden Diziden Ayrıldı mı? Hangi Dizide Oynayacak? gibi sorular sormaya başladı. Cengiz Coşkun diziden ayrıldı mı? Hangi dizide oynayacak.


Diriliş Gündüz Alp Ölecek Mi? Tarihte Nasıl Ölmüştür?<<<tıkla


Ertuğrul Bey’İn En İyi Dövüşen Alplarından Biridir. Zeki, Sabırlı Ve Ketum Bir Yapıya Sahiptir. Güçlü Ve Mücadeleci Yapısı Ona Dövüşlerde Avantaj Sağlar. Dövüşler De Balta Kullanması, Onu Diğer Alplardan Ayıran Bir Özellik Olduğu Kadar, Düşmanları İçin De Bir Korku Kaynağıdır. Turgut Alp, Namı Diyara Yayılmış, Sadakati Ve Yetenekleriyle İnsanların Takdirini Kazanmış Değerli Bir Savaşçıdır. Turgut Alp’i canlandıran oyuncu Cengiz Coşkun ölüp ölmediği kesin olmamaka birlikte genel kanı ölmeyeceği yönündedir. Sevilen oyuncunun hangi dizide veya projede oynayacağı ise şuan için belli değildir. Cengiz Coşkun ile ilgili şuan için yeni bir proje haberi bilgisi gelmedi. Konu ile ilgili bilgiler geldikçe haberimiz güncellenecektir. Diğer taraftan Turgut Alp dizide son anda iyileşip ayağa kalkaacaktır. Turgut Alp gerçekten ölecek mi? turgut Alp gerçek tarihte nasıl ölmüştür? İşte detaylar…


Diriliş Aslıhan Hatun Öldü Mü? Nasıl Öldü? Tarihte Aslıhan Hatun’un Ölümü Nasıldır?<<<tıkla


Dizide geçen isimler tam anlamıyla tarihi gerçeklere uygun mu ilerlemektedir bu tartışılır. Örneğin Turgut Alp ismi tarih kitaplarında Osman Bey’in silah arkadaşı olarak geçmektedir. Osman Bey’in silah arkadaşı olan Turgut Alp, aynı zamanda Ertuğrul’un silah arkadaşı Turgut Alp midir, tam net değildir. Turgut Alp hakkında tarih kitaplarında çok fazla bilgi bulunmamaktadır. Bizans dönemine ait bazı kaynaklarda ismi geçen Turgut Alp’in Alp sıfatına sahip olması onun Selçuklular zamanında bir dirlik sahibi olduğunu göstermektedir. Yaşının çok ileri olduğunu söyleyen kaynaklardan yola çıkarak Ertuğrul Bey’İn silah arkadaşı olan Turgut Alp’in aynı zamanda Osman Bey’e silah arkadaşlığı yaptığı bazı kaynaklarda yer almaktadır. Peki Turgut Alp Tarihte nasıl ölmüştür?


[kirmizitext]Diriliş Turgut Alp Öldü Mü? Nasıl Öldü? Tarihte Turgut Alp’in Ölümü Nasıldır? için tıkla[/kirmizitext]


Turgut Alp ismi geçen kaynaklarda savaşçı olması yönü ile öne çıkmaktadır. Bir çok fetihte bulunan Turgut Alp’in Yarhisar, İnegöl, Orhaneli(Atranos) gibi yerlerin fethinde bulunduğu bilinmektedir. Yaşının oldukça ilerlediğini söyleyen tarihçiler Turgut Alp’in yaşının oldukça ilerlemesinden dolayı vefat ettiğini bildirmektedir. Eğer Diriliş Ertuğrul dizisinde bu gerçeğe sadık kalınırsa Tuğrul Alp zehirlenmeden kurtulacak ve pek çok fetih hareketine katılacaktır. Bu anlamda Turgut alp önemli bir karakterdir ve kolay kolay ölmeyecektir. Bamsı ile arasındaki kavgada tamamen bir oyundur. Maria’nın hain olduğunu ortaya çıkarmak için Bamsı ile Turgut Alp’in beraber oynadığı bir oyundur. Turgut Alp ölmemiştir.

 

Comments are closed.