Diriliş Tarihte Sultan Alaaddin Ne Zaman Ve Nasıl Ölmüştür?


Güncelleme: 31 Mayıs 2017 : 21:13
1

TRT 1 ekranlarının her Çarşamba sevilerek izlenen dizisi Diriliş Ertuğrul bu Çarşamba da izleyicileri ekranlara kilitlemeyi başardı.Tüm heyecanı ile devam eden Diriliş Ertuğrul 3. sezonun sonu yaklaştıkça diziden oyuncular da bir bir ayrılmaya başladı.

Diziye geçtiğimiz bölümlerde Ebu Mansur rolüyle giren aslında Sultan Alaaddin karakterine can veren Burak Hakkı dizide Ertuğrul’un yanına bir tüccar olarak gelmişti

Selçuklu Devleti Sultanlarından olan 2. Alaaddin Keykubat karakterinin canlandırıldığı dizide Sultan Alaaddin Saadettin Köpek tarafından zehirlenerek öldürülüyor. Peki Sultan Alaaddin gerçek tarihte nasıl ölmüştür. Merak ettiğiniz bu sorunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Alaaddin keykubat yine Selçuklu Sultanı olan 2. Gıyasettin Keyhüsrevin en küçük oğludur. Sultan Gıyaseddin öldükten sonra sırayla 2. İzzeddin Keykavus, 4. Kılıç Arslan’ile  2. Alaaddin Keykubat arasında taht kavgaları başlamıştır. 

Alaadin Keykubat 1257 senesinde Ramazan Bayramında verdiği bir yemekte av etinden zehirlenmiş ve bu zehrin etkisiyle ölmüştür. Naaşı da o zamanki başkent olan Konya’ya götürülerek şuan Konya’da Alaaddin Tepesi olarak bilinen tepeye defnedilmiştir.

Comments are closed.