Pazartesinin Rakipleri Söz ve Çukur-Aradaki Fark Kapanıyor mu?


Güncelleme: 7 Kasım 2017 : 10:58
2

Evet her Pazartesi iki yapım televizyonlardaki toplam paylaşım oranının hemen hemen %40-45’ini ellerinde bulunduruyor. Bunlar Çukur ve Söz dizileri. Bu ne demek? Bu şu demek; İki dizi Pazartesi akşamı saat 20:00’de açık olan tv’lerin %40-45’inde oynuyor. Peki bu dizileri toplam kaç kişi izliyor? Bunun hesaplaması için tam bir formül ne yazık ki yok. Genelde benimde kullandığım bir yöntem var. Öncelikle söylemek lazım bu yöntem tam rakamı vermiyor bize. Sadece aşağı yukarı bir tahminde bulunmamızı sağlıyor. Bu yöntem şu; Dizilerin paylaşım oranlarının yarısı kadar izlenme almış demektir.

Örneğin Söz dizisinin Total’de paylaşım oranı kaç; 26,22 Demek ki Söz dizisi Pazartesi akşamı yaklaşık 10-13 milyon kadar bir izlenme almış. Şimdi diyebilirsiniz bunu nerden çıkardın? Bunu elbette ben çıkarmadım. Okuduğum bir makalede böyle bir yöntemden bahsedilmişti. Tekrar altını çizmek lazım, bu kesin yöntem değildir sadece aşağı yukarı bir rakam verir. Neyse konuyu fazla uzatmayalım. Gelelim bizim konumuza. SözÇukur? Kıyasıya rekabette aradaki fark azalıyor mu? Çukur zirveyi alacak mı? İşte analizimiz.

Öncelikle Çukur ve Söz dizilerinin rekabetindeki rakamlara bakmak lazım. İşte iki dizi arasında 3 haftalık reyting karşılaştırması. Çukur’un yayınlandığı ilk hafta Totalde iki dizi arasındaki reyting farkı 4,56, 2. Hafta 5,17 ve son hafta yani 6 kasım’da 4,67 olarak belirlenmiş. Söz Totalde son hafta 11,20 reyting oranı alırken onun hemen arkasında Çukur 6,53 ile 2. Liğe oturmuştur. Son hafta da aradaki farkın azaldığı dikkatlerden kaçmıyor. Çukur dizisi her hafta kendini yükselterek yoluna devam ediyor. Hemen hemen aynı performansı Söz dizisi de gösteriyor. Her iki dizide her hafta daha güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Peki şimdi ne olacak? Bu kıyasıya rekabetten hangi dizi galip çıkar?

Bunu söylemek şuan için zor olsa da bunun nasıl gerçekleşeceği hakkında birkaç kelam etmek zor değil. İki dizi de eğer bölümlerde aksiyon ve heyecanı yüksekte tutarsa bu rekabet daha uzun süre devam edecektir. Fakat hangi dizi bölümlerde durağanlığa geçer, aksiyon ve heyecandan uzak kalırsa rekabette geri kalacaktır.

Şunu unutmamak lazım, Türk milleti milli duyguları ve aksiyon sever bir yönü vardır. Bunu sevilen dizilerden de anlayabiliriz. Örneğin Diriliş, Söz, Savaşçı, Çukur ve eskilerden İçerde gibi milli duygulara hitap eden ve aksiyon dolu sahnelerle izleyiciyi etkileyen yağımlar hep sevilmiş ve yüksek reytingler almıştır. Burada Çukur’la ilgili bir detaya inmek lazım.


PAZARTESİ REYTİNG SONUÇLARI <<<Tıkla


Çukur’da bazı cinsel objeli sahneler izleyicinin de dikkatinden kaçmıyor ve bu konu ile ilgili de sosyal medyada eleştiriler de var. Bu tarz sahnelerin çok sık olmaması yönünde bildiriler de alıyoruz. Tabi şu da var dizide aşk olmayacak mı? Elbet olacak ancak bunu dengeli bir şekilde izleyiciye sunmakta maharet işidir. Eğer Çukur bu sahnelerde olabildiğince kaçınır v/veya dengeyi sağlarsa Söz’ün saltanatını asallayabilir. Bizden bu kadar. Sizlerde konu ile ilgili görüş ve düşüncelerinizi yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz. Tarafını seç. Ya #Söz ver Ya da #Çukur’a gir. 😉


6 Kasım 2017 Pazartesi Reyting Sonuçları ve Analizleri- Çukur Mu? Söz Mü?<<<Tıkla


Comments are closed.