Sadettin Köpek Ölecek mi? Tarihte Nasıl Ölmüştür?


Güncelleme: 7 Aralık 2017 : 12:00
3

Diriliş Ertuğrul dizisinde dikkatleri üzerine çeken Sadettin Köpek karakterinin tarihteki yerini sizler için araştırdık. Gelen bilgilere göre Diriliş Ertuğrul dizisinde Saadettin Köpeğin öleceği bildirildi. Hatta çekimlerin tam onun ölüm sahnelerinin çekildiği sırada durduğu gelen bilgiler arasında. Bizde sizler için Sadettin Köpek gerçek hayatta nasıl ölmüştür? Sadettin Köpek’in tarihteki yeri nedir? Sorularının cevapları  araştırdık. İşte detaylar.

Sadettin Köpek‘in hayatının ilk yıllarına ait kesin ve net bilgiler bulunmamakla birlikte I. Alaeddin Keykubat döneminde Eyyubilerle yapılmış olan bir savaşta komutan olduğu bilinmektedir. Komutanlığının yanı sıra mimarlığı ile de bilinmektedir. Kubadabad Sarayını da kendisi inşaa etmiştir.

Alaeddin Keykubat’ın vefatının ardından II. Gıyaseddin Keyhüsrev’in en güvendiği devlet adamlarından birisi olmuştur. II. Kılıçarslan döneminden beri devletine büyük hizmetleri olan Şemseddin Altunaba’yı Harizmliler karşısında yapılan savaştaki yenilgiden dolayı öldürtmüştür. Sadettin Köpek, tarihte acımasız bir devlet adamı olarak bilinmektedir. İzzettin Kılıçarslan’ın da annesini boğdurtmuştur. Ayrıca Rükneddin’i de kalede hapis etmiş ve hayatının bir bölümünü burda geçirmesine neden olmuştur.

Askeri alanda büyük başarıları bulunmayan Sadettin Köpek, oldukça büyük askeri başarıları olan Kemalettin Kamyar’ı da öldürtmüştür. Bu olayla birlikte II. Gıyaseddin Keyhüsrev’i de öldürtüp tahta geçmeyi kafasına koymuştur.

Sadettin Köpek, Selçukluların yanı sıra Abbasilerin de tepkisini çekmeye başladı. Oldukça acımasız bir devlet adamı olan Sadettin Köpek, Abbasiler hakkında söylentiler yaymaya başlayınca Abbasiler, Emir-i Alem Togan’ı Sadettin Köpek’i öldürtmek için göndermiştir. Emir-i Alem Togan, Sadettin Köpek’i bir kılıç darbesi ile yaralamıştır. Ardından kendi yaptırmış olduğu Kubadabad Sarayının burcuna demir bir kafes içerisine konulan cesedi asılmıştır.


DİRİLİŞ ERTUĞRUL BÖLÜM FRAGMANLARI <<<Tıkla


Sadettin Köpek’i öldüren Ertuğrul Gazi olmamıştır. Bu nedenle dizide de Ertuğrul Gazi, Sadettin Köpek’i öldürmeyecektir. Tarihteki olaylara sadık kalınırsa Sadettin Köpek Ertuprul tarafından öldürülmeyecektir. Ancak diziye aksiyon katılması için senaryoda değişikliğe gidilebilir.

Comments are closed.