Yalaza Ne Demek? Dizinin Adı Ne Anlama Geliyor?


Güncelleme: 16 Eylül 2017 : 20:39
4

Yalaza dizisinin adı ne anlama geliyor? Yalaza ne demek? Yalaza sözlük anlamı nedir? Yalaza dizisinin adı ne anlamda kullanılıyor?

TRT 1 ekranlarının yeni dizisi Yalaza, ismi, oyuncu kadrosu ve senaryosu ile büyük ilgi çekti. İpek Tuzcuoğlu, Didem Balçın, Sinan Albayrak, Kadir Çöpdemir ve Hasan Kaçan gibi ünlü oyuncuların başrolü paylaştığı Yalaza dizisinin anlamını sizler için araştırdık.


Yalaza Dizisi Nerede Çekiliyor? Dizi Çekimleri Nerede Yapılıyor? <<<tıklayınız


Yalaza kelimesi aslında yalazdan türemiştir. Yalaz, halk arasında alev sözcüğünü çağrıştırmaktadır. Bu nedenle Yalaza sözcüğü alev, ateş anlamlarında kullanılmaktadır.

Yalaza dizisinde ise sözcüğün alev ve ateş karşılığından çok başka bir karşılığı kullanılmıştır. Sakarya’nın Taraklı ilçesinde yöresel bir söyleyiş olan Yalaza, ilk anlamından oldukça farklı bir anlam taşıyor.

Sakarya yöresinde Yalaza kelimesi, halk tarafından yapılan bir şakayı belirtmek için kullanılır. Yörede insanlar bir arada haberleşerek bir kişiye şaka yapma projesi etrafında birleşirler. Bu şakadan asla karşı tarafın haberi olmaz. Karşı tarafı bazen oldukça zor bir duruma düşürecek olan şakalar yöre halkı tarafından çok sevilir.

Yalaza dizisi de adını aldığı bu şakayı dizide sürekli kullanacak gibi görünüyor. Dizinin eğlenceli ve komik sahneleri seyircilerin de oldukça dikkatini çekecek.


Yalaza Dizisi Oyuncu Kadrosu-Tüm Karakterler ve Rolleri


Geçtiğimiz sezonda yayınlanan Hangimiz Sevmedik dizisi de ailelerin rahatlıkla ve güvenle izleyeceği bir dizi olmuştu. TRT, Yalaza dizisi ile de aileleri ekran başına kilitleyecek.

Yalaza dizisi hakkında görüş ve önerilerinizi bize iletebilirsiniz.

4 YORUMLAR

Comments are closed.