18 Mayıs 2018 Amasya Merzifon Deprem mi Oldu? Çok Korkuttu


Güncelleme: 18 Mayıs 2018 : 08:28
2

Karadenizin bir çok ilinde ve ilçesinde hissedilen depremin merkez üssü Amasya Merzifon Esentepe olarak belirlendi. Kandilli rasathanesi depremin şiddetini 4.4 olarak belirledi. Deprem Merzifon halkını oldukça tedirgin etti.

Deprem bölgesi icin de kalan Merzifona sabah saatlerinde yine sallandı. Saat 7.30 sularında meydana gelen depremi bir çok kişi duymadı. Bazıları ise gitme telaşında olduğu için duymadı. Kimisini ise uykuda yakalayan deprem çok şiddetli olmadığı için farkına varilmadi.

7.30 gibi meydana gelen depremin şiddeti konusunda birçok haber kanalı haber yapmış olsa da biz dizihaberci.com ailesi olarak bizzat yaşadık ve teyit ettik.

Özellikle Merzifon da yaşayan insanların gerek dolaptan gelen ses olarak gerek yattığı yatağın sallandigini hissetmesiyle güne başlaması oldukça korku vericiydi.

Sabahın erken saatlerinde meydana gelen ve insanların heyecan ve panikle güne başlamasına vesile olan deprem Samsun’da da hissedildi. Daha çok Orta Karadeniz olarak belirlenen deprem yerin 2.9 km altında olduğu açıklandı.Büyüklüğü ise 4.4 olarak belirlendi.Artçı depremlerin olup olmayacağı konusunda Özellikle Merzifon haklı çok tedirgin.

Nerede olursa olsun depremlerin saatini ve şiddetini anlık olarak takip günümüzde oldukça kolay. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlerin şiddetine hemen ulaşılabiliyor. En kısa zamanda arçıların olup olmayacağı konusunda da bilgiler verilecektir.

2 YORUMLAR

Comments are closed.