19 Eylül Salı Reyting Sonuçları! Reytingler “Tutsak” mı?


Güncelleme: 14 Mart 2018 : 14:06
0

Belkide yılın en kritik haftalarından birisini yaşıyoruz. Eylül ayının en rekabetli dönemi içerisindeyiz. Bir yandan yeni sezon açılışını yapan eski yapımlar diğer yanda çiçeği burnunda yeni yapımlar. İzlenme oranlarının kapıştığı kıran kırana bir mücadele haftasındayız. Bakalım 19 Eylül Salı gününün reytinglerinin kazananı kim olacak?

19 Eylül Salı reyting rekabetine katılan diziler şu şekilde; Reyting ölçümlerinde en dikkat çeken diziler; Star’da Dolunay, Atv’de Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve son olarak Kanal D’nin yeni dizisi Tutsak. Bu üç dizi Salı akşamları izleyicinin karşısında boy gösterecekler.

Reyting sonuçlarına geçmeden önce kısa bir durum değerlendirmesi yapalım. Tutsak dizisinin bu iki yapım karşısında şansı var mı? En azından bize göre Dolunay karşısında bir şansı var. Neden? Dolunay yaz sezonu dizisi ve aldığı reyting oranları da öyle ciddi rakamlar değil. Dolunay dizisinin sezon içerisinde çok fazla tutunamayacağını düşünüyorum.

Yazın tüm sezon dizileri tatilde. Ekranlarda çok fazla, izlenecek yapım yok. Bundan dolayı izleyiciler zorunlukuktan bu tarz yapımları izleyebiliyorlar. E birazda konusu ve oyuncuları bakımında izlenebileek seviyede olan yapımlarda, Dolunay gibi, yaz sezonundan sonra ekranlarda kalmayı başarıyor. Ancak unutmayın ki Aşk Laftan Anlamaz dizisi de böyleydi.

Önce yaz sezonu dizisi olarak başladı. Konusu, oyuncuları, aşk, romantizm ve komedi üçgeninde bir müddet adım attı ama sezon içerisinde mücadele edemedi ve final yaparak ekranlara veda etti. Yine bu tarz dizilere örnek, Seviyor Sevmiyor, Şahane Damat, Ne Olur Ayrılalım, Tatlı İntikam, Hanım Köylü, Hayat Sevince Güzel gibi daha bir çok yapım. Heralde tek istisnası No:309 olsa gerek. 🙂

Kısaca Dolunay dizisi bu hafta olmasa da ilerleyen haftalarda reytinglerde düşüş yaşayıp, bayrağı indirip ekranlara veda edeceğini düşünüyorum. Çok ta fazla iddialı konuşmayalım ne olur ne olmaz.

Gelelim Eşkıya ve Tutsak dizisinin kapışmasına. Eşkıya kemikleşmiş bir kitleye sahip. Tutsak’ın ilk bölümü çok önemli. Eğer izleyici de şok etkisi yapar ve bunu hem hikaye hem de oyuncu kalitesi açısından devam ettirebilirse reyting yarışında ilk 2 içerisinde olur. Sonuçlar açıklandığında tekrar beraber olacaz. Şimdilik müsaade canlar.

19 Eylül Salı Reyting Sonuçları

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz geceye damga vurdu ve tüm kategorilerde 1 olmayı basarmış. İlerleyen haftalarda daha da fazla yükselmesi muhtemel ancak 10’lara çıkması zor. En fazla 9 reyting oranına ulaşabilir.

Dolunay’da Edho’nun gelmesiyle birlikte düşüşler başladı. Edho gelmeden önce meydan Dolunay’a kalmıştı ama simdi Edho gelince 4.98 almış bence ilerleyen günlerde yükselebilirde artabilirde.

Haberler arasından Fatih Portakal 1. olmayı basarmış, bir kaç gündür Show TV den liderliği alıyorlar.

Tutsak’dan daha da düşük reytingler bekleyenler fazlaydı ama herkesi şaşırttı. Daha ilk bölümü olmasına rağmen yinede iyi oranlar almayı başarmış.

Diğer günlere ait reyting sonuçları görmek ve kıyasıya rekabet yarışını yakından incelemek için sitemizin reyting bölümünü inceleyebilirsiniz.

Sizler Salı günü için ne düşünyorsunuz? Sizce hangi yapım günü zirvede tamamlar? Tutsak dizisine şans veriyor musunuz?