19 Mart Pazartesi Reyting Sonuçları! Çukur-Söz-8. Gün-Yasak Elma


Güncelleme: 19 Mart 2018 : 12:19
1

19 Mart Pazartesi günü 2 yeni dizinin de katılımı ile yine harareti en yüksek gün olmaya aday oldu. Reyting sonuçları skalasında toplamda 5 dizi reyting rekabetine girecek. 19 Mart 2018 Pazartesi gününün iddialı yapımları Söz ve Çukur reyting sonuçlarında nasıl bir performans izleyecek gerçekten merak konusu. İşte 19 mart pazartesi ekranlara gelecek diziler;

[kirmizitext]GÜNLÜK REYTİNG SONUÇLARI <<< TIKLAYINIZ[/kirmizitext]

Star TV’de Söz, Show Tv’de Çukur, Kanal D’de Siyah Beyaz Aşk, Fox’ta Yasak Elma ve Atv’de 8. Gün dizileri pazartesi günleri en çok izlene dizi olmak için mücadele edecek. Diziler 3 kategoride sıralamaya girmeye çalışacaklar. Total, AB ve ABC1. Peki bu 3 kategori ne anlama geliyor, kısaca açıklayalım.

Total kategorisi; tüm grupların toplamını oluşturan kategoridir. Reyting sıralamasında toplamda 4 grup bulunmaktadır. Total kategorisi işte bu 4 grup olan A/B, C1, C2 ve D/E gruplarının ortalaması alınarak oluşturu.

AB kategorisi eğitim seviyesi yüksek ve dolayısı ile geliri yüksek grubu temsil eder. C, D ve E grupları ise daha az eğitim seviyesine ve daha az gelire sahip olan izleyici kitlesini temsil etmektedir. Bu anlamda AB eğitimli, yüksek gelirli izleyici ve ABC1 ise az eğitimli ve az gelirli izleyici kitlesini temsil etmektedir. Bu anlamda Çukur ve Söz’ün bu gruplardaki galibiyeti yeni 2 dizinin dahil olması ile nasıl bir seyir alacak? Kısaca günün dizilerine bir göz atalım.

Günün en iddialı dizisi tartışmasız Çukur’dur. Çukur Söz’ü geçmeyi başarmıştır. İlk yayınlandığı günden beri reytingleri arttırarak devam ettirmiş ve her 3 kategoride de Söz’ü geçmeyi başarmıştır. Çukur geçtiğimiz hafta Söz’ü tüm gruplarda geçmeyi başardı. Totalde 9,63, Ab’de 11,71 ve ABC1’de ise 12,07 oranları ile rakiplerine korku salmayı başardı.

Söz ise ilk haftalardaki performansını ne yazık ki çok fazla sürdüremedi. Çukur’un Show Tv ekranlarında yayınlanmaya başlaması ile yavaş yavaş reytinglerde eridi. Şuan Çukur’dan sonra en iddialı yapımlardan. Reytinglerdeki başarısını yeniden arttırır mı bilinmez. Diziye yeni isimler ve yeni bir hikaye takviyesi yapılırsa kaybettiği izleyiciyi kazanabilir. Çünkü Söz’e yapılan eleştirilerin temelinde tekrara düşen senaryo/hikaye var. Söz 19 mart pazartesi günü reyting sonuçlarına etki edebilecek mi?

8. Gün ve Yasak Elma ise günün çiçeği burnunda yapımları olarak ekranlara gelecek. 8. Gün; Yazılım Mühendisi annesi Şehnaz’ın ölümünden sonra tüm hayatı allak bullak olan Bahar’ın hayatını konu almaktadır. Annesini öldüren karnalık güçler şimdi Bahar’ın peşindedir.

Yasak Elma dizisinde ise hayatta hep arkaya tılmış, horlanmış, küçük düşürülmüş Yıldız hayattan intikam almak istemetedir. Çok zengin olup artık küçük dürüşülmek istememektedir. bunun içinde bir fırsat eline geçer. Ancak bu hiçte kolay olmayacaktır. Hayatın anahtarını almak için başkasının kocasını baştan çıkartması gerekmektedir.

19 Mart 2018 Pazartesi Reyting Sonuçları (TOTAL-AB-ABC1)

Comments are closed.