2018 Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar Oldu? (Büyük Baş ve Küçük Baş)


Güncelleme: 6 Temmuz 2018 : 23:23
0

Kurban Bayramı yaklaşıyor artık. Ağustosun 20’si ile beraber Arife ardından da salı günü kurban bayramı icra edilecek. Kurban fiyatları da yavaş yavaş oturmaya başladı. Kurbanlıklar bu yılın enflasyona paralel olarak yüzde 10’un üzerinde zamlanacak gözüküyor.

Kırmızı Et Üreticileri Merkez birliği başkanı Bülent Tunç açıklamayı yaptı. Hayvan üreticisinin Enflasyonun üzerinde bir insanla satışa çıkmasının muhtemel olduğunu belirtti ve ağustos ayındaki kurunda belirleyici olacağını söyledi. Yani kurban fiyatları üzerinde kurun etkisi olacağını söylüyor.

Sabah gazetesinin haberine göre 2018 yılının en düşük büyükbaş kurbanlık fiyatı 7000, en düşük küçükbaş kurbanlık fiyatının ise 1000 lira olması öngörülüyor. Bülent Tunca göre en büyük sıkıntı ise yükselen döviz kuru nedeniyle artan maliyetler. Tabii bahsedilen daha çok yem maliyetlerinden bahsediyor. Bakalım bu sene Kurban bayramında nasıl bir resim ortaya çıkacak, hep beraber görecez. Sizler ne kadar kilo kurbanlığı kaç liraya aldınız? Yorumlarınızı bekliyoruz.