690 Sayılı KHK ile Evlendirme Programları Yayından Kaldırıldı mı?


Güncelleme: 24 Mayıs 2017 : 19:24
2

Son yıllarda haklarında oldukça eleştirin arttığı evlendirme programlarının 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile kaldırıldıkları yönünde çıkan haberlerin aslı var mı? Gerçekten evlendirme programları kaldırıldı mı? Detaylar haberimizde…

Oldukça rağbet gören, izlenen, beğeni toplayan ancak bir o kadar da eleştirilen ve sevilmeyen programlar olan evlendirme programları yayından kaldırıldı. Olağanüstü hal kapsamında bazı düzenlemeleri içeren 690 sayılı KHK, Resmi Gazete’de, mükerrer sayısında yayımlandı. İlgili KHK ile 0800 kodlu aramalar ile tanışma ve arkadaş olma hatları yasaklandı.

Sadece 0800 lü hatlar değil aynı zamanda kişilerin tanıştırıldığı veya buluşturulduğu türden programların da yasaklandığı açıklanmıştı. Binlerce şikayet dilekçesinin yazıldığı, tartışma programlarında konu olarak tartışılan bu husus en sonunda sürüncemeden kurtuldu dendi. Artık TV’lerde evlendirme programlarına ilişkin herhangi bir yayın yapılmayacağı ilgili KHK ile duyuruldu.

Ancak sonradan yapılan açıklamalarda yasaklanan programların sadece 0800 lü hatlar olduğu normal evlilik programlarının kaldırılmadığı yönünde idi. Ancak son zamanlarda hem Seda Sayan’ın yaptığı program sonlandırıldı hem de Kanal D ekranlarında yayınlanan Kısmetse Olur’un internet üzerinden yayınlanma kararı bu anlamda bir şeylerin ters gittiğini gösterdi.

Açıkcası evlendirme programlarına bir mesaj iletilmiş ve bu mesaj ilgililer tarafından dikkate alındığı anlaşılmıştı. Şimdi ise ilgili programlar teker teker ekranlara veda ediyor. Son olarak Zuhal Topal’la bir açıklama yaptı. Zuhal Topal’ın ilgili açıklamasını buradan okuyabilirsiniz.

Peki sizler 690 Sayılı KHK ile Evlendirme Programları Kaldırımdı mı?  hakkında ne düşünüyorsunuz? Evlilik programları gerçekten sakıncalı mıydı? Kaldırılması gerekli miydi? Yorum yaparak sizler de görüşlerinizi paylaşabilirsiniz?

Comments are closed.