Ağır Yaşamlar Dr Younan Nowzaradan Kimdir? TLC’de Yaptırdığı Mucize Diyet Ne


Güncelleme: 22 Ocak 2018 : 08:48
1

Son yılların en çok izlenen kanallarından TLC’nin Ağır Yaşamlar isimli belgesel programıyla ünlenen Dr Nowzaradan kimdir? İleri düzey morbid obezlere yardım eden ve bir yıl boyunca hayatlarına dokunduğu insanların geldiği noktayı gözler önüne seren profesyonel bir doktor. Çoğu doktorun ölüm riski taşıdığı için tedavi etmekten kaçındığı 200 kg üzeri hastaları kendi yöntemleriyle zayıflatan bariatrik cerrahtır.

1944 doğumlu, çalışkan, tecrübeli, azimli, hümanist aynı zamanda sert mizacı ve otoriter tavrıyla dikkat çeken Dr Nowzaradan başarılı mide küçültme operasyonlarının yanı sıra hastalarıyla kurduğu iletişimle de kendini sevdiren bir isim. Dr Nowzaradan, oldukça açıksözlü, yeri geldiğinde acımadan laf sokan, hatta  kimi zaman hastanın motivasyonu için aşağılayıcı olduğunu bile söyleyebileceğimiz bir isim. Hakkında söylenecek, yazılacak ve anlatılacak o kadar çok bilgi var ki bunları sırasıyla haberimizde yer vereceğiz.

Öncelikle Dr Nowzaradan’ın alanında uzman olduğu Bariatrik cerrahi hakkında kısa bir ön bilgi verelim. Bariatrik cerrahi diğer ismiyle obezite cerrahisi, vücut kitle indeksi 40 veya üzerinde olan, diğer yöntemlerle kilo vermesi imkansız olan ve fazla kiloları hayati tehlike arz eden insanların zayıflamak için bıçak altına yattığı cerrahi operasyondur.

Tıp dünyasının oldukça ciddi operasyonlarından biri olan Bariatrik (obezite) cerrahinin en tanınmış  ve başarılı ismi hiç kuşkusuz Dr Nowzaradan’dır. Ünü kıtalar arası yayılan Dr Nowzaradan TLC kanalında yayınlanan Ağır Yaşamlar isimli belgesel programıyla hayatımıza girdi. Altın kaplama stetoskobu, sakin ve kendine has tavrı, hastalarıyla arasında geçen sıra dışı diyalogları ve 73 yaşında olmasına rağmen boyalı saçlarıyla verdiği genç imajı onu Dr Nowzaradan yapan özelliklerden.

İran asıllı Nowzaradan, Tarhan Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1970 yılında mezun olmuştur. Yarım asırlık meslek hayatı boyunca Laparoskopik cerrahi alanında 20, Bariatrik cerrahide 6 yıllık deneyime sahiptir. Houston Teksas St Joseph Medical Center’da mesleğini devam ettiriyor.  3 çocuk babası Nowzaradan eşi Delores’ten işlerinin yoğunluğu nedeniyle ayrılmıştır. İşini ailesine tercih eden Dr Nowzaradan kimdir?

Diğer meslektaşlarının kabul etmediği, 200 kg’ın üzerinde, yüksek ölüm riski taşıyan hastaların tedavileriyle ilgileniyor. Hastalarının sadece fizyolojik sorunlarıyla değil aynı zamanda psikolojik sorunlarıyla da ilgileniyor. Kadın hastalarının çoğu geçmişinde cinsel istismara uğradığı ve kendilerini korumak için kilo aldıklarını hiç çekinmeden anlatabiliyorlar. Tedavi sonrasında geldikleri nokta onları ne kadar mutlu ediyorsa izleyenlerde en az onlar kadar mutlu olabiliyor. Bu nedenle Dr Nowzaradan kim sorusu son zamanların en ok araştırılan konularından..

Sakin ve uysal görüntüsünün altında direktiflerine uymadığı hastalarını öyle bir aşağılıyor ve laf sokuyor ki oracıkta 3-4 kilo verdiklerini söyleyebiliriz. Kimseye eyvallahı olmayan Dr Nowzaradan hastalarına asla taviz vermiyor. Belirlediği zaman aralığında gerekli kiloyu veremeyen hastasına “böyle giderse seneye aramızda olamayacaksın” demişliği vardır. Yine kilo vermek yerine kilo alan hatasına “neden böyle oldu” diye sormuş hastanın tartının yanlış olduğunu söylemesi üzerine “o zaman tartıyla tartış” diyerek odadan çıkmıştır.

Bu tavırları genellikle hastalar üzerinde olumlu etki yapıyor. Bahanelere sığınan hastalara asla tahammülü yok, uzun süre muayeneye gelmeyenleri de kesinlikle arayıp sormuyor. Ameliyat sonrası derisi sarkan ve deforme olan vücutlarını yeni bir operasyonla eski haline gitmeyi ihmal etmiyor.

İşte Dr Nowzaradan’ın mucizevi diyet listesi

Kahvaltı:

Pişmiş Yulaf Ezmesi Haşlanmış Yumurta Öğütülmüş keten tohumu

Badem,Muz,Ispanak, Mantar

Düşük şekerli tahıl

Yağsız süt

Öğle Yemeği:

Tavuk göğsü, Akdeniz salatası, Zeytinyağı Avokado

Az Yağlı Peynir, Brokoli, Havuç, Bir dilim buğday ekmeği

Akşam Yemeği

Yeşil bezelye, mısır, karnabahar, ızgara mantar, ızgara hindili burger, karides, esmer pirinç, kuşkonmazla pişmiş fırında somon, bol salatalı ızgara tavuk göğsü

Dr Nowzaradan kimdir sorusunun yanıtını sizlerle paylaştık. Sizler de Dr Nowzaradan hakkındaki düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz? 

Dr Nowzaradan kim?

https://www.youtube.com/watch?v=AE9SCoZ4ye8

 

 

Comments are closed.