Avlu Reyting Sonuçları Nasıl? İzlendi Mi Tuttu Mu?


Güncelleme: 27 Mart 2018 : 19:28
3

Yeni başlayan dizilerle ilgili klasikleşen tüm sorular Avlu dizisi içinde sorulmaya başlandı. 29 mart perşembe yayın hayatına start veren diziyle ilgili merak edilen tüm sorulara haberimizde yer verdik. Avlu dizisi reyting sonuçları nasıl, Avlu izlendi mi Avlu dizisi tuttu mu, Avlu erken final mi yapacak? İşte detaylar…

Bir çok ülkede Orange İs The New Black ismiyle yayınlanan ve reyting rekorları kıran dizi Avlu ismiyle Türk televizyonlarına uyarlandı. Dizi daha ekrana gelmeden yankıları başladı. Kadrosunda Demet Evgar, Ceren Moray, Nursel Köse, Kenan Ece, Teoman Kumbaracıbaşı, Ruhçan Çalışkur gibi deneyimli isimlerin yer aldığı Avlu dizisi beklentileri karşıladı mı? Dizi izleyiciden tam not almayı başardı mı yoksa daha ilk bölümü ile kanalı hayal kırıklığına mı uğrattı?

Dizide her birinin ayrı ayrı hikayesi olan kader mahkumu kadınların etkileyici hayatları izleyenlere aktarılacak. Ceza evine düşmeden önce aradıkları adaleti bulamayınca kendi adaletlerini kesen kadınların hikayesi izleyenleri ilk bölümü ile etkisi altına aldı. Dizinin ilk bölümünde biraz karakterleri tanıdık biraz da genel konuya hakim olduk.

Dizinin önce olumsuz taraflarından bahsedelim, Avlu dizisi konusu bakımından oldukça ağır dram yüklü bir dizi. Ayrıca Türk ceza evlerinde işkence ve eziyet yapıldığı düşüncesi izleyenlerin kafasında beliriyor. Hatta bu konuyla ilgili Adalet Bakanlığının da bir girişimi olduğu açıklanmıştı. Dizinin gerçeği yansıtmadığı ceza evlerinde disiplin ve can güvenliğinin sağlandığı söylenerek dizi hakkında olumsuz eleştiriler yapılmıştı. Tabi bu tür girişimler dizinin izlenme oranını düşürmüyor. Hali hazırda ekrana gelen çoğu dizi hakkında RTÜK tarafından defalarca uyarıldığı halde reyting rekorları kırıyor.

Avlu dizisi olumlu yönlerini ele alırsak; Bu kadar güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip olması diziyi yayına 1-0 önde başlattı. Özellikle Demet Evgar gibi dizi projelerinde seçiciliğiyle tanınan bir ismin yer alması büyük avantaj. Diğer taraftan aynı durumları yaşayan milyonlarca kadına ayna olan bir dizi. Sosyal farkındalık yaratabilir.

Dizi ilk bölümü ile çift haneli bir reyting seviyesine ulaşamadı. Fakat ilk bölüm tekrarları hafta boyunca sık sık verilerek izleyicinin diziyi yakalaması sağlanacak ve ilerleyen bölümlerde reyting seviyesi yükselecektir.


Avlu Dizisi Final Tarihi Belli mi? Kaç Bölüm Yayınlanacak?


Dizi perşembe akşamları Bizim Hikaye, Vatanım Sensin, Kanatsız Kuşlar ve Fi dizileriyle reyting mücadelesi verecek. Bizim Hikaye dışında çok dişli rakipleri olduğunu düşünmüyoruz. Tabi Survivor’ı saymazsak. Avlu dizisi ilerleyen bölümlerde Bizim Hikaye dizisiyle zirve savaşı verebilir.

Sizler Avlu dizisini nasıl buldunuz? Avlu izlendi mi? tuttu mu? sorularına sizin yanıtınız nedir? Yorumlarınızı bekliyoruz.

3 YORUMLAR

  1. Tabıkı ızledım harıka bayıldım favorım AZRA ve admları kudret delı adamları manyak bızım hıkaye gıbı kalıtelı bı dızı ne yazıkkı bu dızının yanında cokecek hazırda bulunsalar ıyı olur

  2. harıka tabıkıde ızledım bayıldım favorım AZRA ve adamları kudret delı admları manyak bızım hıkaye gıbı bı dızıye rakıp geldı hazır olsunlar reytıngler tavan avlu dızısınde

Comments are closed.