Bir Mucize Olsun Reyting Sonuçları! İzlendi Mi? Tuttu mu?


Güncelleme: 6 Nisan 2018 : 15:09
1

Uzun süren hazırlık aşaması ve sorunların ardından nihayet yayın hayatına başlayan Bir Mucize Olsun reyting sonuçları nasıl? Dram kokulu hikayesiyle dikkat çeken Bir Mucize Olsun izlendi mi? 6 nisan cuma izleyiciye merhaba diyen Bir Mucize Osun tuttu mu? Bir Mucize Olsun ilk bölüm hakkında detaylı değerlendirmeler haberimizin devamında..

Furkan Palalı ve Su Kutlu’nun başrol paylaştığı dizi ilk bölümünde acı ve dramı fazlasıyla izleyiciye sundu. Damla’nın hayat hikayesi izleyenlerin yüreklerini burktu. Tam avukat Yiğit’in onu bulmasıyla her şey düzeldi derken yeni hayatında yeni düşmanlarıyla daha zorlu bir hayatın onu beklediğini gördük.

Bir Mucize Olsun dizisi için farklı bir senaryo farklı bir hikaye sunuyor demek mümkün değil. Çünkü dizinin hikayesi daha önce bir çok projeye konu olmuş türden. Fakir ve yoksulluk içinde yaşayan bir genç kızın, zengin akrabalarının varlığını öğrenmesiyle değişen hayatı konu alınıyor. Hali hazırda ekrana gelen İnsanlık Suçu dizisiyle neredeyse aynı senaryo. Ve ilerleyen günlerde ekrana gelmesi beklenen Servet dizisi de yine aynı konuyu ele alıyor. Peki ilk bölümüyle ekrana gelen Bir Mucize Olsun Tuttu mu? İzlendi mi? Reytingleri sonuçları nasıl? Kendini diğer dizilerden ayırmayı başarabilecek mi?

Türk izleyici kitlesinin izlemekten zevk aldığı dram konusunu başarıyla işlediği aşikar. Özellikle Ahu Sungur’un büyük ustalıkla oynadığı Maksude karakteri izleyenlere bu kadar da olur mu dedirtti. Su Kutlu gibi genç bir oyuncunun Damla rolünü oyunculuk sırıtması hissettirmeden izleyiciye aktarması ise gerçekten büyük başarı. Furkan Palalı’nın rolü büyük emek yada üstün performans gerektirecek bir rol değil zaten. Ortalama bütün erkek oyuncuların üstesinden geleceği bir rol.

Ahu Sungur, Su Kutlu ve Furkan Palalı’nın dizideki performansları oldukça başarılıydı. Fakat bir dizi için  tutar, izlenir yada uzun soluklu olur yorumlarını yapabilmek için oyuncu kadrosunun başarılı isimlerden oluşması yeterli olmuyor. Senaryosu ve kadronun senaryoyla olan uyumu daha önemli. Bir Mucize Olsun reyting sonuçları tüm bu kriterlerin oluşup oluşmadığını gösterecek.

Bir Mucize Olsun, cuma akşamları Arka Sokaklar, İstanbullu Gelin, Aşk ve Mavi, Payitaht ve dijital platformda yayınlanan Dip dizileriyle reyting savaşı verecek. Arka Sokaklar ve İstanbullu Gelin dizilerinden kendine izleyici çekemez. Fakat Payitaht Abdülhamid ve Aşk ve Mavi dizileri son zamanlarda düşüşe geçtiği için bu dizilerin izleyici kitlesinden Bir Mucize Olsun’a geçişler olacaktır. Cuma reyting sonuçlarında her hafta ilk üç program ve ortalama reyting oranları şöyle; Arka Sokakların 7.43, onu takip eden Survivor ise 6.8, Aşk ve Mavi 6,05.

Bir Mucize Olsun 5-6 arasında ortalama bir izlenme payını yakalarsa ekran serüvenine iyi bir başlangıç yaptı diyebiliriz. Fakat bu oranın altında kalır ve ilk 10 program arasına girmezse dizinin yakın zamanda final bayrağını çekeceğini söyleyebiliriz.

Bir Mucize Olsun reyting sonuçları, izlendi mi, tuttu mu, sorularının yanıtını sizler için paylaştık. Sizler Bir Mucie Olsun dizisini nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz. 

Comments are closed.