Bir Umut Yeter Dizisindeki Deniz Feneri Nerede? Hangi Ada?


Güncelleme: 27 Eylül 2018 : 20:33
1

Kanal D ekranlarında yeni sezon startını veren Bir Umut Yeter dizisi 27 Eylül Perşembe günü seyircinin beğenisine sunuldu. Dizi çekim mekanları yönü ile oldukça ilgi çekti. Özellikle dizinin başrol karakterlerinden Yılmaz’ın bekçiliğini yaptığı Deniz Feneri en merak edilen mekanlardan. İlgi çeken Deniz Feneri nerede?

Deniz Feneri Fethiye’de bulunan bir deniz feneri. Muğla iline bağlı Fethiye’de bulunan deniz feneri Fethiye sahiline yakın bir ada üzerinde olan deniz feneri dizi için özel olarak seçilmiş bir mekandır. Deniz Feneri Fethiye’de nerededir? Fethiye bildiğiniz gibi Ege Denizine yakın bir bölgede şirin bir ilçemizdir.

Deniz Feneri ise Fethiye sahiline yaklaşık 6 km uzaklıkta bulunan bir adada bulunmaktadır. Aşağıdaki googlemaps görüntüsünden yerini tespit edebilirsiniz. Kırmızı okun tam ucundadır.

Deniz Fenerinin adı Kızılada Feneri olarak geçmektedir. Kızılada Feneri uzun yıllar körfeze gelen gemilere yol göstermiştir. Önceden beyaz ışığı ile gemilere yol gösteren deniz feneri şuan da butik otel ve restoran olarak revize edilmiştir. Deniz Feneri 1800’lü yılların sonunda tuğlalar ile inşa edilmiştir. Tuğlalar Marsilya’dan özel olarak getirtilmiş ve Fransızlar inşa etmiştir.

Kıyı Emniyeti tarafından turizme kazandırılmak istenen Deniz Feneri ile ilgili bir proje yazılmış ve proje kapsamında deniz feneri restorana dönüştürülmüştür. Tail için yolu Fethiye’ye düşenlerin uğrak noktası haline gelmiştir.

Comments are closed.