Börü İrfan Kim? Mesut Akusta Hayatı


Güncelleme: 23 Şubat 2018 : 00:56
1

Star Tv’nin uzun bir hazırlık aşamasından sonra nihayet yayın hayatına başlayan dizisi Börü, sağlam oyuncu kadrosu ve alışılmışın dışında özgün konusuyla geniş izleyici kitlesine ulaşmayı hedefliyor. Hepsi birbirinden başarılı oyuncularıyla göz dolduran Börü dizisi İrfan kim? Dizide etkileyici hayat hikayesiyle herkesin ilgisini çeken Börü İrfan‘a dair tüm detaylar haberimizde…


Börü Tolga Kim? Gerçek Adı, Kariyeri Ve Tüm Merak Edilenler


6 haftalık mini dizi projesi Börü’nün ne zaman ekrana geleceği, hangi günler yayınlanacağı, konusu ve kadrosu nihayet yanıt buldu. Dizide Ahu Türkpençe, Serkan Çayoğlu, Emir Benderlioğlu, Fırat Doğruloğlu, Murat Arkın, Ahmet Pınar, Can Nergis, Armağan Oğuz, Bedii Akın, Ozan Ağaç, Gürol Tonbul gibi birbirinden değerli isimler rol alıyor. Dağ 1 ve Dağ 2 filmlerine imza atan Alper Çağlar aynı başarıyı ekranlara da yansıtacak. Dizinin finali beyaz perdede olacak.

Börü dizisi İrfan karakteri Polis Harekatın ilk kurucularındandır. Üç başkan olarak adlandırılan efsane üçlüden biridir. Börü’nün ruhunu, adını, taktisel konularını ortaya koyan ekibin demirbaşıdır. Kariyerini, batakta çatakta, dağda ve bayırda geçirmiş eşi benzeri olmayan bir vatan sevdalısıdır. Balyoz davasında bir kumpasa kurban giderek Hasdal Hapishanesinde müebbet almış fakat hala vatanına olan kalpten bağını ve umudunu kaybetmemiştir. Tam bir vatansever tam bir millet ve bayrak adamıdır.

Börü dizisi İrfan kim sorusuna gelmeden önce dizinin etkileyici konusunda kısa bir bilgi verelim. Dizide Asena, Turan, Kaya, Kemal, Behçet, Barbaros Çepni, Tolga, Ayı Murat ve Baran her biri alanında uzman özel harekatçı askerlerdir. Ülkemizin yakın tarihte iç ve dış tehditlere karşı yaşadığı olayları konu alan dizi 28 şubat çarşamba akşamı izleyiciyle buluşuyor.

Börü dizisi İrfan karakterine hayat veren Mesut Akusta 22 şubat 1964 Konya doğumludur. Ortaokulda okuldan uzaklaştırılınca halk eğitim kurslarında teknik ressamlık eğitimi aldı.  1985 yılında tiyatro ile oyunculuğa başladı. İlk olarak çocuk oyunlarında rol aldı. Usta oyuncu izleyicinin hafızasına Karagül dizisi Kendal karakteriyle kazındı. 

İlk dizi deneyimini 1993 yılında “Şen Olasın Nuri Bey” dizisiyle yaşamıştır. İlk  rol aldığı sinema filmi ise Yanlış Saksının Çiçeği isimli projedir. Akabinde, Her Şey Çok Güzel Olacak, Eylül Fırtınası, Filler ve Çimen filmlerinde rol almıştır. En Son Babalar Duyar, Karagül, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ölene Kadar, Ali Ekber Cevahir ve Yıldızlar Şahidim dizilerinde rol almıştır.

Yeni projesi Börü İrfan karakteriyle kendisine başarılar dileriz. Sizlerde Mesut Akusta’nın Börü dizisinde hayat verdiği İrfan karakteri hakkında yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Börü İrfan Kim

Comments are closed.