Brezilya-Costa Rica Maçı Neymar Penaltısı İptal Edildi! Gerçekten Penaltı mıydı?(2018 Dünya Kupası)


Güncelleme: 23 Haziran 2018 : 12:47
0

22 haziran Cuma günü Brezilya- Costa Rica maçı ekranlara geldi. Muhteşem bir karşılaşma ekranlara geldi. Maçın ilk dakikalarından beri temposu yüksek bir maç oldu. Her iki takımda gole çok yaklaştığı pozisyonlara girdiler. Ancak öyle bir pozisyon vardı ki, hem staddaki seyirciler hemde ekran başındakiler nefeslerini tuttu. Neymar ceza sahası içinde düşürüldü ve hakem penaltı verdi. Ancak uzun sürmedi ve hakem penaltıyı iptal etti. Peki neler yaşanmıştı, pozisyon nasıl gelişti.

Maçın 80.dakikalarında Neymar Ceza sahasında kaleye çok yakın bir mevkide topla buluştu. Rakibini küçük bir çalım hareketi ile geçen Neymar tekrar topa uzanmak istedi ancak rakibi eli ile Neymar’ın çekti. Pozisyonu gören hakem tereddüd etmeden penaltı noktasını gösterdi. Ancak Costa Rica lı oyuncular hemen hakeme itiraz etti. Pozisyonu ya kış gördüğünü tekrar izlemesini istediler.

Hakem Costa Ricali oyuncuların ısrarı ile yan hakemin yanına gittiler ekrandan pozisyonu yeniden izledi. Hakem pozisyonu izledikten sonra penaltıyı iptal etti. Neymar’a bir müdahale olduğunu ancak bu müdahalenin çokta büyük olmadığını, Neymar’ın birazda kasıtlı düştüğünü söyledi. Bu karara Costalılar sevinirken Brezilya taraftarı ve oyuncular tepki gösterdi. Sizce pozisyon penaltı mıydı. Pozisyona ilişkin görselleri ve videoyu yazımızın sonunda izleyebilirsiniz.