Çukur 5 Mart Pazartesi Var mı Yok mu? Neden Yayınlanmıyor?


Güncelleme: 23 Mart 2018 : 11:18
2

Çukur 5 Mart Pazartesi neden yayınlanmıyor? Çukur 5 Mart Pazartesi Var mı Yok mu? Reytingleri kasıp kavuran Çukur dizisi Show TV ekranlarının en vazgeçilmez yapımlarından birisi. Reytinglerdeki aldığı oranlar Türk Televizyon tarihinde en çok izlenen yapımlar arasına girmesini sağladı bile. Peki bu kadar çok izlenen dizi 5 Mart Pazartesi günü neden yok? Geç mi yayınlanacak? İşte detaylar.

Çukur 5 Mart Pazartesi Var mı Yok mu? Show Tv’nin iddialı yapımlarından birisi olan Çukur’la ilgili sosyal medyada ve diğer platformlarda ceza alacağı ile ilgili iddiaların doğruluğu konusunda net bilgiler yoktu. Dizinin 19 Şubat Pazartesi günü yayınlanan 17. bölümünde diziye yeni giren Emrah amir karakteri ile bir trafik polisi arasında geçen diyalog Türkiye’nin gündemine oturmuş ve RTÜK tarafından diziye ceza geleceği düşünüyordu. Ve konu ile ilgili detaylar geldi.

Geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda diziye ceza geldi. Rtük kurulu İçin Rapor hazırlandı, İşte Çukur dizisi için hazırlanan o kararın önemli detaylarını sizlerle paylaşıyoruz; İşte o RAPOR; “ShowTv logosu ile yayın yapan AKS TELEVİZYON REKLAMCILIK VE FİLMCİ, izleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığına sunulmuş rapor , 19.02.2018 tarihinde saat 19:59’da yayınlanan ‘Çukur’ adlı dizi film ait uzman raporu ; 6112 sayılı kanunun kapsayanın ihlal yapıldığı belirtiliyor. İdare Para Cezası (İhlalin tespit edildiği Aydan bir önceki aydaki brüt ticari iletişim gelirimin yüzde beşi) idare para cezası ile birlikte idare tedbire karar verilmiştir. İki program yayın durdurma, aynı yayın kuşağında ve ticari iletişim yayın içermeksizin, Üst Kurulca Temin edilen, kültür, trafik, Kadın ve ÇOÇUK Hakları, gençlik fiziksel ve ahlaki gelişimi Programı yayınlanacak. Dizi idari tedbir olarak farklı medya hizmet sağlayıcı kuruluşunda hiçbir ad altında başka bir yerde yayınlanamaz.”

Bunlar RTÜK kuruluşu için hazırlanan raporda yer alan önemli noktalar. Diziye 2 program durdurma cezası geldi. Büyük ihtimal sevilen dizi Çukur 12 Mart Pazartesi günü de ekranlarda olmayacak.

İşte Çukur Dizisinden Ceza Gelmesin Diye Yayınladığı Özür

Comments are closed.