Çukur Aliço Öldü mü Ölecek mi? Rıza Kocaoğlu Ayrılıyor mu?


Güncelleme: 23 Mart 2018 : 11:13
0

Çukur’da en ilginç karakterlerden birisi tartışmasız Aliço’dur. Giyimi, hareketleri, esrarengiz geçmişi onu Çukur’un en karizmatik ve ilgi çekici karakteri yapmaktadır. Peki Aliço karakteri ölecek mi? Dizide onunla ilgili bir ölüm sahnesi var mı? Bununla ilgili aldığımız ilginç bilgiler var. Aliço öldü mü haberleri sosyal medyaya düşmeden önce Aliço ile ilgili bu analiz yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Show Tv’nin 2017’nin 2. yarısında ekranlara getirdiği dizisi Çukur kısa zamanda izleyici kitlesini arttırarak reytinglerde zirveye oturdu. Bunda dizinin hikaye ve kurgusunun etkisi olduğu kadar karakterlerinde etkisi büyük. Öyle karkaterler var ki insan diziyi izlerken kendisini hikaye ve karakterler arasında kaybedebiliyor. Örneğin Aliço!!!

Aliço Çukur’un meczup karakteridir. Ancak arka planda içinde kocaman bir orduyu barındırmaktadır. Aliço Askeriyede Özel Hareket Birimi içerisinde keskin nişancı olarak görev yapmış eski bir askerdir. Askerdeyken bir operasyonda yaşadıkları onu büyük bir travmanın içine sokmuş ve akli dengesi bozulmuştur. Fotografik hafızaya sahip olan Aliço gördüğü ve okuduğu hiçbir şeyi unutmamaktadır.

Bu özelliği ona doğuştan mı verilmiştir yoksa yaşadığı travma sonrası mı olmuştur bilinmez. Ancak bilinen bir şey vardır ki Aliço, Yamaç’ın Çukur’da ki gözü ve kulağıdır. Aliço’nun çocukluğu da büyük sorunlarla geçmiştir. Hem ailesinden hem de çevresinden dışlanmıştır. Bu sorunlu yaşamı onun şuan ki bellek altında yer etmiştir. Peki bu Aliço’nun durumu düzelecek mi? Aliço eski haline dönecek mi? yoksa Aliço karakteri ölecek mi?

Bununla ilgili ortak bir görüş olmasa da bize göre Aliço büyük bir travma yaşayıp eski haline dönecektir.  Gazeteci Hale’nin ölümünü bunun için mihenk taşı kabul etmiştik ama olmadı. Ancak Aliço bir vurulma sahnesi sonucu yoğun bakıma alınır. Öçlümün kıyısına kadar gider. Kalbi durur ve yeniden çalışır. Tam da o anda Aliço yaşadığı tüm travmaları geride bırakıp eski Aliço’ya dönüş yapar.

Bu anlamda Aliço, Yamaç’ın sağ kolu olarak Çukur’un en büyük güç unsurlarından birisi olacaktır. Askeriyede öğrendiği dövüş sanatları ve keskin nişancılığı daha aktif olarak kullanacaktır. Bu bir analizdir ancak buradan dizinin senaryo ekibine de bir ipucudur. J Aliço ilerleyen bölümlerde vurulacaktır. Ciddi yara alıp tedavisi 2-3 bölüm sürecek ve uyandığında izleyici çok farklı bir Aliço ile karşılaşacak.

Çukur Aliço’nun Gerçek Hikayesi Ne? Aliço Polis Mi Asker Mi