Çukur Akın Koçovalı Kimdir? Selim’in Hapisteki Oğlu Akın Kimdir?


Güncelleme: 23 Eylül 2018 : 13:31
0

Çukur dizisinde senaryo hikaye hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. güzellikle senaryoya uyumlu bir şekilde yeni karakterlerin diziye dahil olması diziyi daha heyecanlı hale getiriyor. Yeni sezonda ismi geçen Akın karakteri diziye 2. Sezon da dahil olacak. Tabii merak edilen bir hususta şu; Akın Koçovalı kim, hangi oyuncu canlandıracak?

Akın ismi ilk defa Vartolu ve İdris arasında geçen bir konuşma da ortaya çıktı. her iki tarafta geçmişte yaşadıklarını başlarından geçenleri anlatırken İdris Akın isimli torunundan bahsetti. Akın hapishanede cezasını çekmekte olan Selim’in oğludur. Neden hapse girmiştir?

Karakuzu’ların İdris’in evine yaptıkları baskında amcası Cumali ile beraber Karakuzular’a karşı direnen Akın adam öldürmekten hapse girmiştir. Akın aynı zamanda Astım hastasıdır. Cezaevine girdikten sonra Astım hastası olmuş ve Ara ara astım krizleri tutmaktadır. İdris dışarıdan bulduğu astım ilacını cezaevine sokmuş ve torunu Akın’ın bu problemini bir nevi çözmüştür.

Peki Akın koçovalı diziye ne zaman giriş yapacak. Aldığımız bilgilere göre Akın Koçovalı Çukur dizisinin 3. Bölümden itibaren 10. bölüme kadar dizide yer alacak. Peki Akın Koçovalı rolünü hangi oyuncu oynayacak. aldığımız bilgilere göre Akın koçovalı rolünü canlandıracak olan oyuncu Cihangir Ceyhan’dır. Peki Cihangir Ceyhan kimdir?

Cihangir Ceyhan Gerçekten Çukur’da Mı?

Cihangir Ceyhan hem aktör hem de yönetmen olarak kariyerine devam eden bir oyuncudur Yusuf isimli dizide 2015 yılında rol almıştır. Daha sonra Blu TV’de yayınlanan ve Adana’da çekilen Sıfır Bir(01) isimli dizinin başrol oyuncusu olarak ekranlara gelmiştir. Hakkında aylar önceden çukurda oynayacak iddiaları ortaya atılmış ancak oyuncu konu hakkında çok fazla detaya girmeden iddiaları reddetmişti. Yapım şekerim ben de konu ile ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. Ancak dünyaca ünlü IMDb sitesinde Cihangir Ceyhan’ın filmografi bölümüne çukur dizisinde oynadığı, 3. ve 10. bölümler arasında dizide yer alacağı eklenmiş.

Çukur Akın(Cihangir Ceyhan) Kimdir?

Cihangir Ceyhan 1989 yılı Ekim ayında dünyaya gelmiş Adana’da doğmuştur. Anne tarafı Diyarbakırlı ve baba tarafı Elazığlı Ulan Cihangir Ceyhan almış olduğu eğitimden sonra Adana’ya dönüş yapmıştır. Cihangir’in Adana’nın karanlık ve suç dolu sokaklarını konu edinen bir dizi yapma hayali vardır. Bir arkadaşı ile beraber bu hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvar. Yönetmen Kadri Beran Taşkın ile arkadaş olduğu için işler biraz daha kolaylaşmıştır.

Adana’da çektikleri ufak tefek küçük çaplı filmlerle yavaş yavaş ün kazanmış ve daha sonra Blu TV için çektikleri Sıfır Bir dizisi ile tüm ülkede tanınmıştır. Cihangir, Çukur’da Akın Koçovalı karakterini canlandıracaktır. Karakter gereği Hapiste astım hastası birisidir.

Akın, astım hastasıdır. Amcası Cumali ile birlikte çatışmada adam öldürmekten dolayı hapse girmiştir. Hapiste de astım krizi tutmaktadır. Çok sıkıntılar çekmiştir. İdris devreye girmiş ve astım ilacını bulup hapishaneye göndermiştir. Bu şekilde astım kontrol altına alınmıştır. Selim’in karısı Ayşe ise oğlu Akın’dan bahsetmiştir. Eğer Akın olmasaydı şimdiye çoktan giderdim demiş ve Akın ile ilgili ilk ayrıntıları vermiştir.

Akın dizide dengeyi kurmak için ortaya çıkacaktır. Şimdilik biraz daha hapiste kalacak olan Akın büyük ihtimal amcası Cumali ile birlikte hemen aynı zamanlarda dışarıya çıkacak ve tüm dengeleri alt üst edecektir. Dizide 6 bölüm kalacaktır.

Dizide işler iyice karışacak ve dengeler alt üst olacaktır. İdris’in öleceği bilgisi kulislerde konuşulmaktadır. Karakuzular’a karşı mücadele ederken Yamaç, Vartolu, Cumali ve Akın bu savaşta haklı tarafı oluşturacaktır. Yamaç bu mücadeleyi tek başına sürdürürken omuzlarındaki yük çok ağırlaşmıştır. Şimdi bu yükü abileri ile paylaşacaktır.