Diriliş Atısz Öldü Mü? Orhan Kılıç Diziden Ayrıldı Mı


Güncelleme: 20 Ocak 2018 : 01:54
2

Diriliş Atsız öldü mü? Diriliş Ertuğrul 24 ocak çarşamba akşamı yayınlanacak yeni bölümde heyecan dolu sahneler izleyenleri bekliyor. Geçtiğimiz bölümlerde Gündüz Alp’in kaçırılması ve Bahadır Bey’in Çavdar Obasını kan akıtarak haksızlıkla ele geçirmesi Karacahisar kuşatmasının ertelenmesine yol açmıştı. Gündüz Alp’i kurtaran ve içlerindeki hainleri kellesini alarak cezalandıran Ertuğrul Bey, Karacahisar kalesini kuşatmak için harekete geçer. Kanlı bir mücadele Ertuğrul ve Alplerini beklerken dizinin takipçileri Diriliş Atsız Öldü mü, Diriliş Atsız ölecek mi, Diriliş Atsız gerçek hayatta nasıl var mı,nasıl ölmüştür soruları art ada gelmeye devam ediyor…


Diriliş Titan Ölecek Mi? Diziden Ayrılacak Mı


Diriliş Atsız öldü mü sorusuna gelmeden önce dizinin son bölümünde neler yaşandığını hatırlayalım. Ertuğrul Bey, Karacahisar kuşatması için mancınık yapılması emrini vermiş ve bu iş için Bahadır Bey’den yardım istemiştir.  Bahadır Bey Mancınık yapımını tamamlar fakat Çavdar obasını rahat ele geçirmek için Titanla iş birliği yapar. Mancınık alanını basan Titan savunmasız yakaladığı Alpleri ve Samsa’yı öldürür. Karışıklıktan faydalanan Bahadır kaçar ve Çavdar Obasında beyliğini ilan eder. Ertuğrul ise Mancınık alanına vardığında dehşet görüntüyle karşı karşıya kalır. Merakla beklenen Diriliş Atsız öldü mü sorusunun yanıtına gelecek olursak…

Diriliş Atsız Öldü Mü (Diriliş Atsız Ölecek Mi)

Bahadır’ın kan akıtarak Çavdar Obasını ele geçirdiğini ve Turgut Alp ile Aslıhan Hatun’un esir edildiğini öğrenen Ertuğrul, fetih planını değiştirir ve Bahadır Beyle hesaplaşmak için obaya varır. Haksızlık ve zulüm karşısında verilecek tek cezanın ölüm olduğunu söyleyen Ertuğrul, Sancar ve Bahadır Beyin kellesini oracıkta alır.

24 ocak çarşamba akşamı yayınlanan yeni bölümde Karacahisar kuşatması başlayacaktır. Kanlı ve zorlu bir mücadele sonunda Diriliş Atsız ölecek mi? Uzun süredir Karacahisar kalesinde casusluk yapan Atsız diziden ayrılıyor mu? İşte ayrıntılar..

Ertuğrul ve Alpleri fetih öncesinde namazlarını kılar ve dualar eşliğinde fetih yoluna çıkarlar. Atsız sayesinde kaleye giden gizli geçidi elleriyle koymuş gibi bulurlar.  Atsız, Ares ve tekfurlarla verdiği mücadelede Samsa’nın intikamını alacak ve cenk sonunda  kahramanca şehit olacaktır. Merakla beklenen Diriliş Atsız öldü mü, Diriliş Atsız ölecek mi Diriliş Atsız tarihte nasıl ölmüştür sorularının yanıtını böylece sizlerle paylaşmış olduk. Dizinin önemli karakterlerinden birine hayat veren Diriliş Atsız karakterinin diziden ayrılması izleyenleri oldukça üzecek.

Diriliş Atsız Tarihte Nasıl Ölmüştür

Diriliş Atsız tarihte nasıl öldü sorusunun yanıtına gelirsek, Atsız Bey, Güney Suriye ve Filistin topraklarını 4,5 yıl kadar kısa bir sürede ele geçiren başarılı bir komutandır. Tüm bunları yaparken dönemin Hükümdarı Melikşah’tan hiç bir maddi destek almamıştır. Hatta Melikşah tarafından kendisine rakip olabilir endişesiyle yaklaşılmıştır.  Fatimiler’in himayesinde olan Mısır’a  yaptığı son seferini kaybeden Atsız çareyi Şam’a sığınmakta bulur. Fakat burada Bedrül Cemali ve adamları tarafından esir alınır. O sırada Suriye’nin kuzeyinden gelmek üzere olan Melikşah’ın kardeşi Tutuş tarafından kurtarılır.  Fakat Tutuş eski bir hesaba dayanan kin ve nefreti yüzünden Atsız beyi öldürmüştür.

Karacahisar Kalesi Tarihte Ne zaman Türklerin Olmuştur

Ertuğrul Bey “Hükmünüzü çiğnedim, düzeninizi yıktım, gayri Karacahisar Kalesi benim hakimiyetimdedir” sözleriyle kaleyi aldığını duyurmuştur.  Dizinin tarihle paralel ilerlediği düşünülürse Karacahisar kalesi kuşatılsa dahi daha sonra Ares tarafından geri alınacak. Resmi kaynaklara bakıldığında Karacahisar kalesi, Osmanlının kuruluş döneminde kesin olarak Türkler’in himayesine geçmiştir.

 

 

 

Comments are closed.