Diriliş Ebu Mansur Gerçek Hayatta Nasıl Ölmüştür? Diriliş Ertuğrul Ebu Mansur Tarihte Nasıl Öldü?


Güncelleme: 31 Mayıs 2017 : 01:40
0

Ebu Mansur gerçek hayatta nasıl öldü? Diriliş Ertuğrul Ebu Mansur ölecek mi? Diriliş Ertuğrul Ebu Mansur nasıl ölecek? Merak edilen soruların cevabı sizler için haberimizde.Ayrıntılı bilgiler için dizihaberci.com adresini takip etmeyi unutmayın.

TRT 1’in 3 sezona damga vuran dizisi Diriliş Ertuğrul’da Ebu Mansur karakterine can veren Burak Hakkı diziye 87. Bölümle birlikte katılmıştı. Ebu Mansur karakteri ile büyük beğeni toplayan oyuncu tarihi olayların akışına göre olay örgüsü oluşturulan Diriliş Ertuğrul’dan ölerek ayrılacak. Peki gerçek hayatta yani tarihte Ebu Mansur’un ölümü nasıl olmuştu?

Ebu Mansur Semerkand yakınlarındaki bir kasabada dünyaya gelmiştir. Ebu Mansur Ehli Sünnet alimlerinden birisidir. İslamiyet ile ilgili konularda ehli sünnetin görüşlerini benimseyen Ebu Mansur, Hanefi mezhebindendir. Hanefi mezhebine karşı olan Şiilerle mücadele eden Ebu Mansur aynı zamanda Maturidi, Mutezele ve Karamitiler ile de mezhep mücadelesi yaşamıştır.

Ebu Mansur’un kesin doğum ve ölüm yılı ile ilgili bilgiler olmazken hakkında en iyi bilinen şey ehli sünnet çizgisinden hiç çıkmadan yaşamasıdır. Ebu Mansur’un 844 yılında doğduğu ve 944 yılında vefat ettiği bilgisi tarihçiler tarafından kabul edilmiştir.

Ebu Mansur’un bir hastalık neticesinde öldüğü iddia edilse de ölümüyle ilgili kaynaklarda da kesin bir bilgi yoktur. Ebu Mansur’un mezarı Semarkand Cakerdize bölgesinde bulunmaktadır. Mezarının üzerine türbesi ise 2005 yılında yapılmıştır.

Ebu Mansur, İslam dini hakkında büyük araştırmalar yapmış ve birçok öğrenci yetiştirmiştir. Ebu Mansur, Abbasi Devleti’nin güç kaybettiği bir dönemde Kayı boyu ile de ticari ilişkiler kurmuştur. Diriliş Ertuğrul dizisinde Kayı’ların kilimlerini satın almak isteyen bir tüccar olarak diziye giriş yapan Ebu Mansur, Halime Sultan tarafından pek sevilmemiştir.

https://www.youtube.com/watch?v=doUX16rAqYg