Diriliş Ertuğrul 2017-2018 4. Sezon Dizi Seti Nerede? Çekimler Nerede Yapılıyor?


Güncelleme: 21 Mart 2018 : 22:57
8

Ekranların uzun soluklu dizilerinden biri olmayı başaran Diriliş Ertuğrul’un 4. Sezon çekimleri nerede yapılacak? Bir dönem dizisi olarak yayınlanan projenin seti nerede kurulacak? 4. sezonu ile sevenlerin karşısına çıkmaya hazırlanan Diriliş Ertuğrul’un çekim yeri herkes tarafından merak konusu oldu.

Yaptığımız araştırmalar neticesinde Diriliş Ertuğrul dizisinin ilk 2 sezon çekimlerinin İstanbul Riva ve İstanbul Beykoz’da kurulan dev ovalarda gerçekleştiğini öğrendik. 3. Sezon çekimleri ise senaryo gereği mekanın değişmesi sonucu Nevşehir’e taşındı. Nevşehir’in Kapadokya ilçesinde başlayan çekimler Göreme, Ürgüp ve Avanos bölgelerinde devam etti.

İddialara göre dizinin 4. Sezon konusu değişecek. 3 sezondur Ertuğrul Gazi dönemini anlatan dizi bundan sonra Osmanlı devletinin temellerini atan Padişah Osman’ın hayatı ve verdiği mücadeleyi konu alacak. Bundan yola çıkarak dizinin Bursa, Söğüt ve Edirne çevrelerinde çekilmesi bekleniyor. Diğer taraftan İstanbul Riva’da Diriliş Ertuğrul dizisi için özel bir plato kiralandığı ve dizinin çekimlerinin o platoda yapıldığı da gelen bilgiler arasında.

Bir dönem dizisi olduğu için diğer yapımların aksine çekimler oldukça zor. Haziran ayında sezon finali yapan dizinin Ekim ayında ekrana gelmesi planlanıyor. Fakat dizi ekibi bu üç aylık arada tatil yapmayacak. Yeni sezon çekimleri yaz ayında yapılacak. Oyuncular kışın 3 aylık bir tatil yapacak. Başrollerinde Engin Altan Düzyatan ve Esra Bilgiç’in yer aldığı dizi daha uzun süre ekranlarda kalacak gibi görünüyor.

[kirmizitext]Diriliş Ertuğrul Saadettin(Sadeddin Köpek) Gerçek Tarihte Nasıl Ölmüştür? için tıklayınız[/kirmizitext]

Diriliş Ertuğrul, 2017-2018 4. Sezonu ile Ekim ayında TRT1 ekranlarında.

 

8 YORUMLAR

  1. Diriliş Ertuğrul un çekim yerine boşuna gitmeyin göremezsiniz içeri almıyorlar…

  2. Tam olarak nerede cekiliyor…
    Cekim yerine gitmek istiyorum lütfen dogru birsey yazin lutfen yaa

  3. bursa da kocayayla denilen mekanda çekiliyor kendim ailemle bizzat gittim gördüm ayrıntılı bilgi almak isteyen instagram:ekncismaill

  4. Bursa da yapılacak
    Hiç şüpheniz olmasın Diriliş Ertuğrul dan bir kuş söyledi

  5. Ne olur bana tam olarak bi bilgi verirmisiniz tam olarak bursadami cekiliyo ne olur cunku oraya gitmek istiyorum cok sevdigim bir dizi yiyenimin adini bile ertugrul koyduk ?oyunculari gormek istiyorum ne olur cvp verin lutfennnn

Comments are closed.