Diriliş Ertuğrul Baycu Noyan Kimdir? Gerçek Tarihte Nasıl Ölmüştür?


Güncelleme: 27 Nisan 2018 : 15:52
0

Bir zamanların azılı düşman karakteri Baycu Noyan efsane dizinin 116. Bölümünde geri döndü. Ertuğrul’un amansız düşmanı Baycu Noyan yeni ittifaklar dahilinde Ertuğrul ve Alplerinin karşısına çıkıyor. Peki öldü olarak bilinen Baycu Noyan kimdir? Neden ölmedi? Gerçek tarihte nasıl ölmüştür?

Baycu Noyan Ertuğrul’un azılı düşmanıdır. Ertuğrul’un deyimi ile nereye giderse gitsin onu bulup yine düşmanlığını yapacak, sinsi bir karakterdir. Ertuğrul ve Alpleri tarafından geçtiğimiz sezonda öldürülen Baycu Noyan yeniden diziye dönüş yapmıştır. Baycu Noyan kimdir? Gerçek tarihte var mı? Nasıl ölmüştür?

Ertuğrul’u en zorlayan düşman Noyan geri döndü. 59. bölümde Ertuğrul’un öldürdüğünü dizinin sıkı takipçileri çok iyi hatırlayacaktır. 59. bölümde Ertuğrul’un öldürdüğünü sandığı  Baycu Noyan tüm gücünü toparlamış bir şekilde, Ertuğrul, Bamsı, Turgut ve Günalp’in karşısına çıkacak ve onlara rahat yüzü vermeyecektir. Saadettin ölümünden sonra reyting kaygısı ile eski karakterler yeniden diziye dahil edilmektedir. Baycu Noyan karakterini canlandıran oyuncuyu kısaca tanıyalım.

Baycu Nayon karaterine hayat veren oyuncu Barış Bağcı’dır. 1975 tarihinde Karaman’da dünyaya gelen oyuncu Konya Selçuk Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro bölümünden mezundur. Eğitimini tamamlar tamamlamaz Trabzon Devlet Tiyatrosunda görev aldı ardından İstanbul Devlet tiyatrosunda sahne almaya devam etti.

Kariyerine tiyatro yaparak başlayan Barış Bağcı, sinema ve dizi kariyerine 2009 yılında Nefes Vatan Sağolsun isimli filmle adım atmıştır. 2011’de Küçük Hanımefendi dizisinde, 2012 yılında Ezgi Mola ile birlikte Pazarları Hiç Sevmem isimli filmde rol almıştır. Son olarak Diriliş Ertuğrul dizisinde Nayon karakterine hayat veren oyuncu 59. bölümde senaryo gereği ölerek diziden ayrılmıştı. Fakat 116. bölüm fragmanında Noyan’un geri döndüğünü görüyoruz.

Ertuğrul’u en çok zorlayan ve uğraştıran düşmanlarından biri olan Noyan, savaşçı kimliğinin yanında keskin ve kurnaz zekasıyla da Kayı Obası’na büyük zararlar vermiştir. Nayon ve Ertuğrul arasında daha önce neler yaşandığını hatırlayacak olursak, Ertuğrul uzun süre Noyan tarafından esir alınmış ve eline çakılan çivi nedeniyle uzun süre kılıç tutma yeteneğini kaybetmişti.

Ayrıca Oba’nın göç yoluna pusu koymuş ve genç çocuk yaşlı demeden bir çok kişiyi öldürmüştür. Ölenlerin içinde Turgut Alp’in eşi Ay Kız da vardı. Noyan Diriliş Ertuğrul 116. bölümde, intikam duygusunun verdiği acımasızlıkla tekrar diziye dahil oluyor. Bunu Diriliş Ertuğrul’a haber veren kişi islam dinini seçerek adını Ahmed olarak değiştiren Ares’ten başkası değildi.

Nayon hakkında merak edilen bir diğer soru ise Noyan Gerçek tarihte nasıl ölmüştür? Baycu Noyan’ın nasıl öldüğü hakkında net bir bilgi yoktur. En güç iddia; Halife Mustasım Billah ile gizlice yazışması sonucu ihanet ettiği düşünülerek, Hülagu Han tarafından öldürülmüştür.