Diriliş Ertuğrul Bilecik Tekfuru Kritos Kimdir?


Güncelleme: 14 Mart 2018 : 22:18
0

TRT 1 ekranlarında heyecanla izlenen Diriliş Ertuğrul dizisinde aksiyon da Ertuğrul’un düşmanı da hiç bitmiyor. Son olarak Karacahisar Kalesini feth eden Ertuğrul daha sonra  Tekfur Ares’in müslüman olmasıyla Ares’i de alpleri arasına dahil etmişti.

Karacahisar kalesinden sonra sıra Bilecik kalesine ve dolayısıyla da Bilecik Tekfuru Criptos’a gelmiştir. tekfur Kritos da Karacahisar kalesinin alınmasından ve oğlunun öldürülmesinden sonra Ertuğrul’a karşı savaş açmıştır.

Tabi bu arada emirlik makamına tekrar gelen Emir Saadettin de boş durmayacaktır. Ertuğrul Söğüt’ü almak için düşünürken Emir Sadettin Köpek de buna engel olmak için Bilecik Tefuruna sulh mektubu gönderir ve karşılığında Söğüt’ün kontrolünü Bilecik Tekfuruna bıraktığını yazar ve Bilecik Tekfuru ile Ertuğrul artık karşı karşıya gelir.Ertuğrul bir yandan fetihlere devam etmek isterken bir yandan da devlet içindeki hainlerle uğraşmaktadır. Saadettin’in paslı bir hançer gibi içlerine soktuğu Kaledar Günalp Ertuğrul için büyük büyük bir tehdittir. Ancak  Ertuğrul Bey Günalp Beyin ailesini Emir Saadettin’in katlettiğini isapatlayacak ve Günalp Bey devletin bekasını düşünerek  Ertuğrul’un yanında yer alacağını ve Bilecik Seferine beraber çıkarak Bİlecik Tekfuru’nu da öldüreceklerini düşünüyoruz.

Şuan için Bilecik Tekfuru Kritos karakterine can veren oyuncunun gerçek ismi Hasan Şahintürk’dür. Hasan Şahintürk 1967 İzmir doğumludur. Son olarak Fox ekranlarında yayınlanan Savaşçı dizisinde Türkmenlerin önderlerinden Yahya Batur karakteri ile tanıdığığımız daha önce de Sır Kapısı, Arka Sıradakiler ve Çapkın gibi dizilerde rol almıştır.

Sizler konu hakkında ne düşünüyorsunuz. Bilecik seferi ne zaman ve nasıl yapılacaktır. Günalp Bey Ertuğrul’un yanında yer alacak mı? Bilecik Tekfuru ölecek mi? Siz de düşüncelerinizi aşağıda paylaşabilirsiniz.