Diriliş Ertuğrul Ölecek mi? Engin Altan Düzyatan Dirilişten Ayrılıyor mu?


Güncelleme: 30 Mayıs 2018 : 23:02
0

30 Mayıs da sezon finaline ramak kala Diriliş Ertuğrul da heyecan dorukta. Ertuğrul Ben Noyan arasındaki çekişme tüm hızıyla devam ediyor. Ogeday Han’ın ölümüyle Noyan ve Ertuğrul arasındaki anlaşma da sona erdi. Böylece Noyan in eline Ertuğrul’u öldürme fırsatı geçti. Tüm adamları ile Ertuğrul’un peşine düşen Noyan Ertuğrul ve adamını yaraladı. Yaralı halde noyan’dan kaçan Ertuğrul nereye kadar kaçacak yakalanabilecek mi merak konusu oldu.

Bitmek tükenmek bilmeyen İntikam hırsıyla yanıp tutuşan Noyan tüm adamları ile Ertuğrul’un peşinden gitmeye ve onu yakalamaya kararlıydi.

Diriliş Ertuğrul’un biteceği yönünde haberler sosyal medyada yankilanırken Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşu Diriliş Osman’ın Yolu dizisi ekranlara geleceği haberleri de gerçeklik kazanmaya başladı. Yeni dizi hazırlıkları devam ederken Diriliş Ertuğrul Ertuğrul’un da ayrılması gerekiyordu.

Bütün bunların akabinde bu hafta yayınlanan bölümde Noyan Ertuğrul Gazi’nin peşini birakmamaya niyetli olduğunu da gören o izleyiciler acaba Ertuğrul Gazi ölecek mi Diziden ayrılacak mı yeni dizisini diye merak etti.

Gerçek tarihte ise Ertuğrul’un ölümü şu şekilde olmuştur. Bu savaşı Ertuğrul Gazi kazandı.Savaşı kazanan Ertuğrul’a hediye olarak Alaaddin Keykubat Eskişehir ve çevresini Ertuğrul Gazi ye hediye verdi. Bu başarı üzerine Söğüt bir sefer düzenleyerek orayı da fethetti. Daha sonra yasi iyice ilerlemiş olan Ertuğrul Gazi fethettiği yerleri oğlu Osman Gazi’ye devrederek kendisi 1281 yılında hayata gözlerini yumdu.

Diriliş Ertuğrul gerçek tarihle bağını koparmadan giderse Ertuğrul Gazi herhangi bir savaşta değil yaşlılıktan vadesi dolduğu için ölecektir. Senaristlerin düşüncesi ne olur bilinmez ama Ertuğrul Gazi yakin zamanda bir şekilde ölerek diziden ayrılması gerekiyor