Diriliş Ertuğrul Osman’ın Gerçek Tarihte Süt Annesi Kimdir?


Güncelleme: 9 Mayıs 2018 : 21:35
0

Ekranların ilgiyle takip edilen dizisi Diriliş Ertuğrul’da heyecan giderek artıyor. Diziye yeni oyuncularla birlikte taze kan ve heyecan geliyor. Diziye en son Osman’ın süt annesi olarak yeni karakter dahil oldu. Tarihi yansıtan dizide bütün karakterler gerçek tarihte var mı yok mu varsa kimdir ne zaman ölmüştür soruları araştırılmaya başlıyor. Şu sıralar sorgulanan bir diğer konu Diriliş Osman’ın gerçek tarihte süt annesi var mı?  Osman Gazi’nin tarihte süt annesi kim?

Dünyanın en güçlü imparatorluğu haline gelen Osmanlı Devletinin kurucusu ve mimarı Osman Gazi dizide Dünyaya geldi. Fakat Osman’ın Dünyaya gelmesinin ardından Halime Hatun vefat etti. Halime Hatunun vefatı kamuoyunda uzun süre ses getirdi. Gerçek tarihte 1281 yılında öldüğü bilinen Halime Hatunun tarihten bağımsız bir zaman diliminde hem de Osman’ın doğduğu gün vefatı izleyenler tarafından eleştirildi. Halime Hatun (Esra Bilgiç) neden öldü, Esra Bilgiç neden diziden ayrıldı konusu daha fazla dikkat çekti.

Osman’ın doğduğu gün annesiz kalmasıyla Hayme ana ona bir süt anne bulmak için arayışlara başladı. Dizide geçen bu konu üzerine izleyenler Diriliş Osman‘ın gerçek tarihte süt annesi var mı? Varsa kimdir? Ne kadar yaşamış? Ne zaman ölmüştür? Sorularına yanıt aradı.

Gerçek tarihte Osman Gazi Dünyaya geldiğinde Halime Hatun hayatta olduğu için süt anneye ihtiyacı olmamıştır. Gündüz Alp Ve Savcı’yı kendi sütüyle beslemiştir Halime Hatun. Ve resmi kaynaklarda Osman Gazi’nin süt annesi olduğuna dair hiç bir bilgiye ulaşılmamıştır. Diriliş Ertuğrul dizisi için süt anne karakteri özel olarak tasarlanmıştır.

[kirmizitext]Diriliş Ertuğrul Halime’den Sonra Yeni Kadın Başrol Belli Oldu! İşte O İsim için tıklayınız[/kirmizitext]

Diriliş Osman’ın süt annesi gerçek tarihte yoktur. Osmanlı devletinde dolayısı ile islam dininde daha yaygın olan süt anne anlayışı Osman Gazi için kullanılmamıştır.  Süt anne olarak yeni bir oyuncunun diziye dahil olması izleyenler tarafından yine tepkilere yol açabilir.

Fakat dizinin heyecanını diri tutmak ve izleyenleri ilgisini çekmek için yeni karakterler ve isimler yer almak zorunda. Dizide süt anneyi canlandıran oyuncu Oya Unustası kimdir, sorusunun cevabını bağlantıdan öğrenebilirsiniz. Sizler de konuyla ilgili görüşlerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.