Diriliş Ertuğrul Sultan Alaaddin Ölecek Mi? Diziden Ayrılıyor mu?


Güncelleme: 28 Şubat 2018 : 23:01
0

Diriliş Ertuğrul Dizisi TRT 1 ekranlarında sevilerek izlenmeye devam ederken Sultan Alaaddin yine Emir Saadettin’in hedefindedir. Daha önce içeceğine zehir katarak öldürmeye çalıştığı Alaaddin Sultan’ı bu kez öldürmeyi başarabilecek mi? Diriliş Alaaddin Sultan ölecek mi? Alaaddin Sultan tarihte nasıl ve ne zaman ölmüştür? Tüm soruların yanıtı haberimizin devamında.

Aslıhan Hatun ve Turgut Alp’in zehirlenmesi olayı sırasında Sultan Alaaddin tarafından azarlanan Saadettin Köpek bunun intikamını almak için kolları sıvar ve hain bir plan yapar. Ertuğrul’a tuzak kuran hainin sarayın içinde olduğunu söyleyerek kendisinden onu bulmak için 3 ay süre ister. Asıl amacı Alaaddin Sultan’ı öldürmektir.

Saadettin Köpek daha öncede Vasillius ile bir olmuş ve Sultan Alaaddin’in Ertuğrul’un Hanında iken hem Ertuğrul’dan hem de Sultan’dan kurtulmak için elinde bulunan yüzüğün içindeki zehri Sultan Alaaddin’in içtiği suyun içine dökmüş ve sultan Alaaddin’i zehirlemiştir. Fakat Alaaddin Sultan kurtulmuş, Emir Saadettin amacına ulaşamamıştı.

Ancak Emir Saadettin rahat durmaz. Dizinin 7 Şubat Çarşamba günü 105. bölümünde Saadettin, Alaaddin’i öldürmek için yine bir hamle yapar. Şimdi ise Ertuğrul’un Ares’i Konya’ya götürmesi meselesi gündeme geldiğinde Saadettin harekete geçme kararı almıştır. Saadettin’in amacı Ertuğrul gelipte Ares’in her şeyi anlatmadan önce Sultan Alaaddin’i öldürmek istemiştir. Bu amaçla bir sandık ile Sultan’a pusu kurar HEdiye geldi süsü verilerek tuzaklanmış sandık Sultan’ın tam karşısında açılır. O sırada sandığın içine gizlenmiş ok yaydan çıkar ve Sultan’a saplanır. Sultan Alaaddin ölecek mi?

Sultan Alaaddin, Saadettin, Sultan’a karşı son bir hamle daha yapar. Sultan’ın oğlu Gıyaseddin ile akşam yemeği için kuş verirler. Saadettin ise çok eskiden saraya yerleştirdiği Nasuriddin Ali’ye son hamlesi için emir verir. Emir gereği Nasuriddin Ali sultanın yemeğine zehir koyacaktır. Sultan bu sefer ölecek ve yerine Kılıçarslan geçecektir. Gıyaseddin bu kararı hoş karşılamayacak ve Saadettin oyuncuları kardeşi Kılıçarslan’a zor anlar yaşatacaktır.

[mavitext]Diriliş Tarihte Sultan Alaaddin Ne Zaman Ve Nasıl Ölmüştür? << Tıklayınız[/mavitext]