Diriliş Günalp Kim? Gerçek Tarihte Var Mı?


Güncelleme: 28 Şubat 2018 : 17:50
2

Diriliş Günalp Kim? Trt ekranlarının ilgiyle takip edilen dizisi Diriliş Ertuğrul’da yeni katılan oyuncularla birlikte heyecan da giderek artıyor. Çarşamba akşamlarının vazgeçilmezi haline gelen diziye yepyeni bir oyuncu dahil oldu. Dönemin gözde oyuncularından Engin Öztürk Diriliş kadrosuna katıldığını açıkladı. Birbirinden güçlü isimlerin yer aldığı dizide Günalp karakterine hayat veren oyuncu kim?

Diriliş Ertuğrul Günalp kim? 

Yapımcılığını ve senaristliğini Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği yönetmen koltuğunda Metin Günay’ın yer aldığı ekranların reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul kadrosuna yeni isimler katmaya devam ediyor. Yakışıklılığı ve karizmatik yapısıyla en çok merak edilen Diriliş Günalp oldu Geçtiğimiz haftalarda Sinem Uslu ve Hasan Küçükçetin’in katılımıyla farklı bir boyut kazanan diziye gelecek bölümlerde Engin Öztürk ve Burak Dakak dahil oldu.  Diriliş Ertuğrul Günalp kim, gerçek tarihte Günalp var mı?


Diriliş Ertuğrul Gıyaseddin Kim?


Diriliş Günalp karakterinin dizideki rolü ve gelecek bölümleri nasıl etkileyeceği yönünde detaylı analizleri sizlerle paylaşacağız. Diriliş Ertuğrul son bölümünde Ertuğrul Bey; Ares’i Sultan Alaaddin’in karşısına çıkarmış ve Emir Saadettin’le  iş birliği yaptığını herkesin önünde itiraf ettirmişti. Duydukları karşısında büyük şok yaşayan Sultan Alaaddin’in, Saadettin hakkında ne hüküm vereceği merak ediliyordu. Düştüğü durum karşısında kendini savunamayan Saadettin, “Bu saraya bir daha geldiğimde tahtın sahibi olacağım. Emir olarak seninle baş edemediysem Sultan olarak hakkından geleceğim” sözleriyle intikam yemini eder. Diğer taraftan sağ kolu Göktuğ’un Ertuğrul tarafından öldürüldüğünü öğrenince çılgına döner.

Diriliş Günalp Gerçek Adı Ne?

Bir haftayı da bu şekilde geride bıraktıktan sonra diziye önümüzdeki bölümlerde Günalp karakteriyle dahil olacağını duyurmuştuk. Peki Diriliş Günalp Kim? Diriliş Günalp gerçek adı Engin Öztürk, Emir Saadettin’in gizli ajanı rolüyle izleyici karşısına çıkacak. Diriliş Ertuğrul dizisinde daha uzun süre Saadettin rüzgarı esecek. Özellikle taht oyunlarının başladığı son zamanlarda ortalığı karıştırmak için elinden geleni ardına koymayacak.

Diriliş Günalp Oynadığı Diziler

Diriliş Günalp karakteri ile son zamanlarda farklı tarzıyla dikkat çeken Engin Öztürk’ün ani değişiminin sebebi ortaya çıktı. Daha önce yine bir dönem dizisi olan Muhteşem Yüzyıl dizisinde 2. Selim karakterine hayat veren oyuncu Diriliş Ertuğrul’da Günalp rolüyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Muhteşem Yüzyıl dizisinde 2. Selim rolüyle Orta Doğu ülkelerinde de tanınan Engin Öztürk’ün dizide önemli bir karaktere hayat vereceği düşünülüyor.

Diriliş Ertuğrul (Günalp) Engin Öztürk Kim?

Diriliş Ertuğrul Günalp kim? Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinde tanıdığımız Engin Öztürk 28 Eylül 1986 yılında Eskişehir’de dünyaya gelmiştir. Asker emeklisi bir baba ve ev hanımı bir annenin 4. çocuğudur. Lise eğitimini Eskişehir Fatih Anadolu Lisesinde almıştır. 2003 senesinde ailesinin isteği üzerine Hava Harp Okuluna girmiş fakat bu meleğin kendisine göre olmadığını anlayınca oyunculuk alanına yönelmeye karar vermiştir. 2008 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bölümünü kazanmış ve 2012 yılında başarıyla mezun olmuştur.

Diriliş Günalp yani Engin Öztürk Mezun olduktan 2 yıl sonra Fatmagül’ün Suçu Ne dizisi oyuncu seçmelerine katılmış ve kazanmıştır. Dizide canlandırdığı Selim karakteriyle hem Türkiye hemde Arap ülkelerinde tanınmış ve kariyeri için önemli bir aşama kaydetmiştir. 3 sezon devam eden Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinin final yapmasının ardından Erdal Beşikçioğlu’nun başrol aldığı Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinde komiser Emre rolüyle izleyici karşısına çıkmıştır.

Engin Öztürk Akabinde Muhteşem Yüzyıl, Hayat Yolunda, Hatırla Gönül ve son olarak Yüksek Sosyete rojelerinde rol almıştır. Yüksek Sosyete dizisinde Hazar Ergüçlü ile başrol paylaşmış dizide Kerem karakterine hayat vermiştir. Düzgün fiziği ve karizmatik tavırlarıyla dikkat çeken oyuncu geniş bir hayran kitlesine sahiptir.

Diriliş Ertuğrul Günalp Gerçek Tarihte Var mı? 

Diriliş Ertuğrul Günalp kim sorusundan sonra en çok merak edilen bir diğer konu gerçek tarihte Günalp var mı? Hangi tarihlerde yaşamış? Diriliş Günalp karakteri dizide Emir Saadettin’in hafiyesi rolüyle dahil oluyor. Gerçek tarihte Emir Saadettin’in de mutlaka ajanları vardır fakat isim olarak kaynaklarda geçmiyor. Diriliş Günalp dizinin heyecanını artırmak için katılan bir karakter de olabilir. Belki kısa süre içinde diziden ayrılabilir.

Diriliş Ertuğrul Günalp Gerçek Tarihte Nasıl Ölmüştür?

Diriliş Ertuğrul dizisinde Günalp karakteri gerçek tarihte Selçuklu döneminde yaşamış çok da önemli olmayan bir karakterdir. Ölümü ile ilgili resmi bilgiler bulunmamakla birlikte dizide de çok kalacağını düşünmüyoruz.

Son günlerde dünya gündemini de oldukça meşgul eden Diriliş Ertuğrul, İngiliz basını tarafından Game Of Thrones’a rakip gösteriliyor. Bu kadar güçlü bir prodüksiyon, kurgu ve muhteşem oyuncu kadrosuyla çalışmak her oyuncu için büyük avantaj. Genç oyuncu Engin Öztürk; Diriliş Günalp karakteriyle kariyerinde önemli bir sayfa açmış olacak. Kendisine Diriliş Ertuğrul Günalp rolünde başarılar dileriz.

[kirmizitext]Diriliş Ertuğrul Gıyaseddin Keyhüsrev Kim? Gerçek Tarihte Şehzade Gıyaseddin Keyhüsrev için tıkla[/kirmizitext]

Diriliş Ertuğrul Günalp karakterini nasıl buldunuz? Engin Öztürk, Günalp karakteri için doğru seçim mi? Düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz. Diriliş Günalp Videosu sizler için burada, iyi seyirler…

Comments are closed.