Diriliş Hayme Ana Öldü Mü? Ölecek Mi? Diziden Ayrıldı Mı? Gerçek Tarihte Hayme Ana Var Mı?


Güncelleme: 31 Ocak 2018 : 00:07
0

Diriliş Ertuğrul’da heyecan tüm hızıyla devam ederken son bölümde toy toplantısı sırasında fenalaşarak yere yığılan Hayme ana ölecek mi? Diriliş Hayme ana ölecek mi? Diriliş Ertuğrul Hayme ana öldü mü? Soruları oldukça merak edildi.


Diriliş Atısz Öldü Mü? Orhan Kılıç Diziden Ayrıldı Mı


Diriliş Hayme ana ölecek mi sorusunun yanıtına gelmeden önce dizinin son bölümünde neler yaşandığını hatırlayalım. Dizinin son bölümünde uzun süren hazırlıklar sonucunda Karacahisar kalesi fethedilmiş düşman bozguna uğratılmış ve zafer kazanılmıştır. Ertuğrul ve Alpleri obaya dönmüş herkes zaferin mutluluğu içindeyken Hayme ana düşünceli ve üzgündür. Eşi Süleyman Şah’ın ölümünden sonra obanın yönetiminden hizmetine kadar her alanda söz sahibi olan Hayme ana ölen çocuklarını ve eşini çok özlediğini Ertuğrul Beye anlatır. Özellikle Ertuğrul Bey’in hanlı pazarı satmasından sonra sürgüne gönderdiği Dündar’a olan özlemi çok nüksetmiştir.

Diriliş Hayme Ana Ölecek Mi?

Diriliş Ertuğrul 2. fragmanda Hayme ananın yalnız başına oturduğu  bir anda “Ecel atına binip de dönülmez yurda gitmenin zamanı gelmiştir” diye düşünürken içeriye Ertuğrul Bey gelir. Ve Hayme ana düşüncelerini onunla da paylaşır. Ertuğrul Bey Hayme ana ile dertleşir konuşur. Ardından toy toplantısı olur. Toy toplantısı sırasında kendini kaybeden Hayme ana birden yere yığılır. Kendinden geçmiş bir şekilde yerde yatan Hayme ananın ağzında dökülen son kelime Dündar olur.  Halime Hatun, Gündüz Alp ve Ertuğrul üzüntü içinde Hayme anaya ne olduğunu anlamaya çalışır. Fragmanı izleyenler Diriliş Hayme ana öldü mü Diriliş Hayme ana ölecek mi, Diriliş Hayme ana tarihte ne zaman ve nasıl öldü sorularına yanıt aradı.

İşte Diriliş Hayme ana öldü mü, ölecek mi sorularının yanıtı: Hayme hatun obada herkesin derdiyle yakından ilgilenen yeri geldiğinde Toy toplantılarında isabetli kararlar veren obanın anası konumundadır. Hayme ana ölmeyecek. Ertuğrul Bey Hayme ananın üzüntüsünü dayanamayacak ve Dündar’ı obaya geri getirecektir. Ertuğrul’un Dündar’ı başka türlü affetme şansı yoktur.

Gerçek tarihte Hayme Ana Var Mı? Hayme Ana Gerçek Tarihte ne Zaman Ölmüştür? 

Ertuğrul Gazi’nin himayesinde olan Karakeçili aşireti 13 yy’ın başlarında Horasan’ın Mahamı şehrinden ayrılıp Erzimcan-Ahlat ve Van yöresine yerleşirler. Moğol istilasından rahatsız olan aşiret güneye doğru Suriye topraklarına yerleşir. Bu sırada aşiretin başında olan Süleyman Şah’ın atı tökezler ve Süleyman Şah hayatını kaybeder. Çocukları Ertuğrul ve Dündar çok küçük oldukları için aşiretin başına Hayme Ana geçer. Hayme Ana oğlu Ertuğrul yetiştikten sonra aşiretin başına onu geçirir. Gerçek tarihte Hayme ana bir yayla dönüşü Çarşamba köyünde hayatını kaybeder.

Diriliş Hayme Ana öldü mü? Diriliş Hayme Ana Ölecek Mi?