Diriliş Karaca Hatun Neden Öldü? Diziden Neden Ayrıldı


Güncelleme: 19 Ocak 2018 : 04:54
1

Çarşamba akşamlarına damga vuran Diriliş Ertuğrul dizisinde kanlı bir bölümü geride bıraktık. Hainlik ve zulüm yapanların cezalarını çektiği  102. bölümde Bahadır Bey, Sancar Bey ve Karaca Hatun’un ölümünü izledik. Ertuğrul Bey’in sefere çıkmasıyla meydanı boş bulan Bahadır Bey, Çavdar Obasında Beyliğini ilan etmiştir.  Karaca Hatun Bahadır Bey’in en büyük destekçisi Ertuğrul Bey’in en büyük düşmanı olarak bu karara en çok sevinenler arasındadır.


Diriliş Bahadır Bey Neden Öldü? Diziden Neden Ayrıldı


Bahadır Bey’in hain planlar sonucunda zulümle geldiği Çavdar Beyliği ölümle son bulmuştur. Ertuğrul Bey kendisine karşı gelen Bahadır Bey’in infazını vermiş ve kellesini almıştır. Tüm bu olaylar Karaca hatunun önünde yaşanmıştır. Ertuğrul Bey’in Turgut Alp ve Aslıhan Hatun’u kurtarması ve Turgut Alp’i Çavdar Beyliğine getirmesi Karaca Hatun’u çileden çıkarmıştır. Kuşağından çıkardığı hançeri Ertuğrul Beye saplamak üzereyken Aslıhan Hatun fark eder ve hançeri Karaca Hatun’un kalbine saplar. Karaca Hatun olduğu yerde acıyla can verir. Karaca Hatun’un bu hareketi hem Ertuğrul Beyi hemde Turgut Alp’i onure eder.

Dizide önemli karakterlerden birine hayat veren Karaca Hatun 102. bölüm itibariyle diziden ayrılmıştır. Diriliş Ertuğrul Karaca Hatun karakteri gerçekte nasıl ölmüştür sorusuna gelince, Karaca Hatun Diriliş Ertuğrul dizisi için özel olarak tasarlanmış bir karakterdir. Gerçek tarihte ve kaynaklarda  Karaca Hatun karakteri geçmemektedir.

Diriliş Ertuğrul dizisinde Karaca Hatun karakterine hayat veren oyuncunun gerçek ismi Aslıhan Güner’dir. Kendisine bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz.

Diriliş Ertuğrul 103. bölümü ile 24 ocak çarşamba akşamı TRT ekranlarında…

https://www.youtube.com/watch?v=5a-jNt7vWNQ

 

Comments are closed.