Diziler Nerede Çekiliyor? 2017-2018-2019


Güncelleme: 10 Eylül 2017 : 23:16
1

Yeni sezonların gelmesiyle birlikte hangi dizinin nerede çekildiği büyük merak konusu oluyor. İzleyiciler hem setleri ziyaret edebilmek hem de severek izledikleri dizilerin çekim yerlerini görebilmek amacıyla çekim yerlerini öğrenmek istiyor.

Birçok dizi ekibi dizi setlerinin nerede olduğunu gizlemek istiyor. Ancak kullanılan lüks evler ve ortamların tanıdık yerler olması yine diziyi izleyenler tarafından fark edildiği için çekim yerleri ifşa olabiliyor.

Biz de haberimizde dizilerin nerede çekildiğini merak edenler için derledik. Güncel dizilerin çekimlerine ait detaylar haberimizde.

Kalp Atışı

Gökhan Alkan ve Öykü Karayel’in başrolünde yer aldığı Kalp Atışı dizisi İstinye Liv Hastanesinde çekiliyor. Esenkent Mahallesi Süleyman Demirel Caddesi Esenyurt adresinde bulunan hastane dizinin çekimlerinin en çok yapıldığı yer. Dizi çekimleri zaman zaman başka mekanlara taşınsa da dizide en büyük önemi hastane taşıyor.

Deli Gönül

Murat Ünalmış ve Tuvana Türkay’ın yer aldığı dizi Hatay’ın Yayladığı ilçesinin Şenköy köyünde çekilmeye başlandı. Ancak dizinin ilerleyen bölümlerinde seti İstanbul’a taşındı.

Kayıtdışı

Erkan Petekkaya ve Songül Öden’in yer aldığı Kayıtdışı dizisi sosyetede oldukça tanınmış bir çift olan Murat- Arzu Atabarut çiftinin evinde çekiliyor. Dizi için Fox Tv iki yıllık kirayı peşin verdi. 20 milyona kiralanan şato İstanbul Polonezköy’e bağlı olan Mahmut Şevket Paşa köyünde bulunuyor.

Mehmetçik Kutül Amare

TRT 1’in 2017-2018 sezonu için uzun süre hazırlıklar sonrasında ekrana taşıması planlanan Mehmetçik Kutül Amare dizisinin çekimlerinin geniş ovaları ve düzlük alanlarıyla bilinen Konya’da yapılması planlanıyor.

Yalaza

İpek Tuzcuoğlu, Hasan Kaçan ve Kadir Çöpdemir gibi isimleri kadrosunda buluşturan Yalaza dizisinin çekimleri Sakarya’nın Taraklı ilçesinde yapılıyor. Dizinin ismini aldığı Yalaza kelimesi de yörede çokça kullanılıyor. Şaka yapmak anlamında kullanılan kelime, diğer yörelerde Alev anlamına da geliyor.

Siyah İnci

Hande Erçel ve Tolgahan Sayışman’ı aynı projede buluşturan Siyah İnci dizisinin çekimleri Çeşme ve Alaçatı şehirlerinde sürüyor. Ege’nin illerinde çekimlerin yapılması planlansa da dizi seti İstanbul’a da taşınabilir.

Vatanım Sensin

2016-2017 sezonunda yayınlanmaya başlayan Vatanım Sensin yoğun ilgi sayesinde ikinci sezon onayını da almıştı. İlk sezonda bazı sahneler Yunanistan’da çekilmiş olsa da dizinin devamı İzmir’de çekilmişti. Şimdilerde ise dizi İstanbul’da kurulan dev platoda çekiliyor.

Seven Ne Yapmaz

Atv ekranlarının sevilen dizisi Seven Ne Yapmaz’ın ilk bölümleri Karabük’ün sevilen ilçesi Safranbolu’da yapıldı. Hem evlerin tarihi önemi hem de yeşilliği ile dikkatleri çeken ilçe diziyi izleyenlerin de dikkatinden kaçmadı.

Diriliş Ertuğrul

TRT 1 ekranlarının en çok sevilen dizilerinden birisi Diriliş Ertuğrul. Çarşamba akşamlarının yıldızı olan dizi İstanbul Riva Beykoz Kundura Fabrikasında çekiliyor. Buraya kurulan set ortamı ile çekimlerin büyük kısmı burada gerçekleştiriliyor.

Payitaht Abdülhamid

Bülent İnal’ın II. Abdülhamid’i canlandırdığı Payitaht Abdülhamid dizisinin çekimleri İzmit Seka’da kurulan platoda gerçekleştiriliyor. İkinci sezonu da izleyici ile buluşan dizi yeni sezon için platoda bazı değişiklikler de yaptı.

Sizin çekim yerini merak ettiğiniz bir dizi var mı? Çekim yerlerini merak ettiğiniz dizileri bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca bilgi sahibi olduğunuz dizilerin çekim yerlerini de bize iletebilirsiniz.

Comments are closed.