Edho Hasan Kim? Gerçek Adı, Hangi Dizilerde Rol Aldı


Güncelleme: 24 Mart 2018 : 14:22
0

Atv’nin uzun soluklu dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz zengin oyuncu kadrosunu genişletmeye devam ediyor. Diziye yeni bir soluk getiren Hasan Bey’de bu isimlerden biri. Oyunculuk konusunda ustalığını konuşturan Ahmet Somres kim? Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Hasan kim? Detaylı karakter analizi…

Son olarak Payitaht Abdülhamid dizisinde Wilhelm karakterine hayat veren oyuncu Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hasan Bey olarak izleyici karşısına çıkıyor. 22 mart perşembe akşamı yayınlanan son bölümle beraber Edho ailesine katılan Ahmet Somers dizide misafir olduğunu bir kaç bölüm kalacağını sosyal medya hesabından açıkladı.

Geniş bir izleyici kitlesine sahip olan dizide Hasan rolüne hayat veren Ahmet Somers; 1959 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Üniversite eğitimi dahil olmak üzere İzmir’de tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gösteri Sanatları Ana Bilim Dalı Tiyatro – Oyunculuk Bölümünü bitirmiştir. Üniversite okurken aynı zamanda Çocuk Tiyatrosu, Çocukların Tiyatrosu, Tiyatro Pedagojisi, Kukla yapımı, Kukla oynatımı, Yaratıcı Drama, Pantomim, Slapstik, Eskrim, Beden dili, Gölge Tiyatrosu, Akrobasi eğitimlerini alarak kendini her yönden geliştirdi.

1985 yılında mezun olduktan sonra Ankara Devlet Tiyatrosu Çocuk ve Gençlik biriminde çalışmaya başladı. 29 yıldır kariyerine devam eden Ahmet Somers sayısız tiyatro oyununda rol almıştır. Yurt dışında otantik özelliklerini koruyarak “Madımak” adlı Köy Seyirlik Oyununun derlemesini ve rejisini gerçekleştirdi. İki yıl boyunca Müjdat Gezen Sanat Merkezinde Oyunculuk, Reji teknikleri, Yaratıcı Drama, Tiyatro Tarihi dersleri ve bu kurumun Okullar Genel Müdürlüğünü, Genel Sanat Yönetmenliğini yapmıştır.

Çalışma hayatı boyunca daima kendini geliştirmiş ve çağın getirdiği yeniliklere ayak uydurmuştur. Ayrıca Üniversitelerde, Kurum ve kuruluşlarda oyunculuk-yaratıcı drama ve reji teknikleri konularında atölye çalışması gerçekleştirdi ve bunun öncülerinden olmayı başardı.

Payitaht Abdülhamid dizisinde Wilhelm olarak başarılı bir oyunculuk sergileyen Ahmet Somers Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Hasan Bey olarak tekrar kamera karşısına geçiyor. Rol aldığı başlıca projeler; Dost Eller, Dünden Yarına, Yanık Koza, Sınıf, Mavi Kuş, Vali Ev, Son, Yeşil Deniz ve Payitaht Abdülhamid.

Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan usta oyuncu kendisine yapılan yorumlara tek tek cevap vererek alçak gönüllü ve içten kişiliğini de ortaya koyuyor. Kendisine yeni projesinde başarılar dileriz…