Fenerbahçe’nin Yeni Transferi Bas Dost Kimdir? Fenerbahçe’ye Gelecek mi?


Güncelleme: 18 Haziran 2018 : 16:08
0

Ali Koç’un Başkan seçilmesinden sonra hareketlenen transfer sürecinde yeni isimlerde medyaya düşmeye başladı. Özellikle sportif direktörlüğe getirilen Comolli, geçtiğimiz sezon sıkıntı yaşanılan bölgelerle ilgili yeni isimlere öncelik vermeye başladı. Sıkıntılı bölgelerden olan forvet hattı için düşünülen Bas Dost bu isimlerden birisi. Peki Bas Dost Kimdir? Kariyeri nasıl? İddialar doğru mu? Fenerbahçe’ye Gelecek mi?

Bast Dost 31 mayıs 1989 Deventer doğumlu olum Hollanda asıllı futbolcudur. Forvet ve Santrafor mevkiinde top koşturan oyuncunun danışmanlığını Stars&Friends yapmaktadır. Şuanda Sporting CP’de oynayan Dost, 28 Ağustos 2016’da bu takıma girmiştir. Sözleşmesi ise 30 Haziran 2020 yılına kadardır. Oyuncuyu donatan marka adidastır. 7,5 milyon euro’ya transfer olan oyuncunun bonservisi 11.85 milyon eurodur.

Oyuncu 196 cm boyunda olup 29 yaşındadır. Fenerbahçe Spor klubü için düşünülen oyuncu takımın yeni  sportif direktörü Comolli tarafından transfer listesinin en başındaki isimdir. Ali Koç’un yeni başkan seçilmesinden sonra son dakika transfer isimlerinde adı geçmiş ve hemen spor camiasının gündemine oturmuştur. Bas Dost aynı zamanda PSV’nin başarılı hocası Cocu tarafından da düşünülmektedir.

Bas Dost’un en sonki takımı olan Sporting CP’nin şuanki piyasa değeri 218,75 milyon €’dur. Takım Super Lig’de 3.sıradadır. Takımın kadro genişliği 28’dir.

Golcü oyuncu Bas Dost’un şuan için gelip gelmeyeceği kesinlik kazanmadı. Beşiktaş’ın golcü oyuncunun peşinde olduğu Beşiktaş Fanclup sayfalarında konuşulmakta. Hatta oyuncu hakkında hoş geldin videolardı da hazırlanmış. Bakalım kime niyet kime kısmet! 🙂

Bas Dost’un Attığı Muhteşem Goller-İzle