Fi Dizisi Final Mi Yapacak? Reytingleri Nasıl?


Güncelleme: 24 Mart 2018 : 04:25
0

PuhuTv’de süregelen online yayın hayatını tamamladıktan sonra TV’de ilk kez Show Tv ekranlarında yayınlanan Fi dizisi ilk bölümü ile izleyici karşısına çıktı. Azra Kohen’in çok satan eserlerinden Fi-Çi-Pi üçlemesinden uyarlanan Fi dizisi ilk bölüm reyting sonuçları nasıl? Dizi erken final mi yapacak? Show Tv, Fi dizisi için devam mı tamam mı diyecek?

Show Tv dizinin yayın haklarını büyük umutlarla satın aldı. Diziyi ekrana getirmek için gün saydı ve 22 mart perşembe akşamı yayın hayatına başladı. Hemde perşembe gibi dişli rakiplerin olduğu bir günde. Fakat dizi reyting sonuçlarında Total’de 30. sırada sadece 2,11 lik bir izlenme oranı alarak kanalı büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

Fi Dizisi Final Mi Yapacak? (Show TV)

Fi dizisinin ilk bölümünün bu kadar düşük reyting almasının üç sebebi olabilir. Birinci neden zaten meraklısının internet üzerinden diziyi izlemiş olması. İkinci sebep, 22 mart  perşembe akşamı kandil olduğu için izleyicilerin farklı programlara yönelmesi. Üçüncü ve en geçerli sebep ise güçlü rakiplerin olduğu bir güne denk gelmesi.

Tüm bu olumsuzluklar bir araya gelince Fi dizisi neden izlenmedi sorusunun tartışmaya açık bir konu olmadığı ortaya çıkıyor. Serenay Sarıkaya, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç ve Büşra Develi gibi dev kadroya sahip Fi dizisi internet üzerinden yayınlanmaya başladığı ilk günlerde hem sosyal medya da hem magazin gündeminde hemde RTÜK tarafından en çok konuşulan ve araştırılan konular arasında yer aldı. Dizi ilk bölümlerinde milyonlar tarafından izlendi.

Günümüzde internetin her yere uzandığı gerçeği göz önüne alındığında dizinin tekrar televizyonlarda yayınlanması zaten baştan kabul edilebilir bir durum değil. Özellikle Show Tv gibi reyting korkusu olmayan bir kanalın böyle bir atakta bulunmasının yersiz olduğunu düşünüyoruz.

PuhuTv’de yayın hayatına başlayan ve üç seriden oluşması planlanan dizi, düşük seyreden izlenme oranlarından ötürü erken final kararı almıştı. Kitabın sadece Fi-Çi bölümü senaryolaştırarak ekrana uyarlandı. Pi bölümü yayınlanmadan dizi final yaptı. Dizinin Puhutv’de erken final yapmasının sebebi kitabın yazarı Azra Köhen olarak gösterildi. Kitapta anlatılan konunun tamamen dışına çıkıldığı için kalan bölümlerin yayınlanmasına izin vermediği söylendi.

Fakat Fi dizisinin Show Tv’de izlenmeme sebebi çok fazla sahnenin sansürlenmesinden kaynaklanıyor. Çok fazla bölümün sansürlenmesiyle Fi dizisi reytinglerde dibi gördü. İzleyici yorumlarında dizinin televizyona indirgenerek basitleştirildiği söyleniyor. Fi dizisi neden final yapıyor, neden izlenmedi, ne zaman final yapacak soruları uzun bir süre daha gelmeye devam edecek.

Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Fi dizisinin televizyonda yayınlanması doğru bir karar mı? Düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.