Gelinim Mutfakta Neden Saat Değiştirdi? Final mi Yapacak?


Güncelleme: 12 Ekim 2018 : 00:04
2

Gelinim Mutfakta neden saat değiştirdi sorusu yeni haftaya başlarken herkesin kafasını kurcalamaya devam ediyor.  Her şey yolunda giderken bir program neden saat değiştirir?  Gelinim Mutfakta yayından kaldırılacak mı, yapım şirketi ve kanal arasında bir sorun mu oluştu? Tüm bu soruların cevabını sizler için araştırdık. İşte detaylar…

İlk hafta performansına baktığımızdan kötü bir başlangıç yapmıştır. İlk hafta hafta içi günlük reytinglerde aldığı sıra şu şekildedir; 70-71-82-68-68. Daha sonra haftalık olarak (Pazartesinden pazartesiye)reytinglere baktığımızda yükselme trendini görebiliyoruz.

Gelinim Mutfakta yaz sezonu dolayısı ile bir çok gündüz programının tatil yapması nedeni ile reytinglerini yükseltmiştir. Programın haftalık bazda 4 aylık reyting skalası şu şekildedir. 73-56-59-45-45-38-39-45-39-46-43-34-22-23-15-13. Gördüğünüz gibi yaklaşık 5 ayda program 80. Sıradan 13. Sıraya yükselmiştir. Bu yükseliş trendini sabitlemek isteyen program diğer öğlen sonu yapımların arasına girmeye çalışmaktadır.

Eğer reytinglerde kötü gidiş olsaydı Gelinim mutfakta final yapacak ancak öncesinde bir saat değişikliği ile bu kötü gidişi durdurmaya çalışıyor diyebilirdik. Ancak program böyle bir karar alarak sezon içine hazırlık yapmaktadır. Yayın saatini değiştirerek seyirciyi 16.00’a hazırlamaya çalışan program sezon içerisinde yani eylül ayı gibi diğer gündüz kuşağı programlarla daha rahat rekabet edebilecektir. Kısaca şuan için Gelinim Mutfakta’nın final yapmayacağını, yoluna devam edeceğini söyleyebiliriz.

[mavitext]Gelinim Mutfakta 9 Temmuz Pazartesi Kim Kazandı? Günün Tartışması Neydi? için tıklayınız[/mavitext]

Comments are closed.