İsimsizler Başkan Kim? Gerçekte Kimi Canlandırıyor?


Güncelleme: 30 Eylül 2017 : 23:48
0

İsimsizler Başkan Kim?, Başkan’ı kim canlandırıyor?, Başkan karakteri ilerde ortaya çıkacak mı?, Hepsi ve daha fazlası haberimizde…

Kanal D ekranlarında gösterilen İsimsizler dizisi yayınlandığı ilk günden beri heyecanla izlenen dizilerden. Dizi kadar karakterlerde bir hayli ilginç. Özellikle Başkan lakaplı bir isim dikkatlerden kaçmadı. Kaymakam Fatih’e talimatlar veren, onu Virankaya’ya gönderen Başkan Kimdir?

Kaymakam’a amcası Cemal hakkında bilgiler veren Başkan, Cemal’in aslında bizzat Türk Devleti tarafından örgütün içerisine sızdırılan bir ajan olduğu söyler. Ancak daha sonra Cemal ülkeye ihanet etmiş ve Afkan ismi ile örgüte hizmet eden bir hain olmuştur. Peki kimdir Başkan? Bu kadar bilgiyi nereden biliyor?

Bilindiği gibi İsimsizler dizisi Suriye sınırında ve “sınır kenti” olarak geçen Virankaya ilçesinde geçmektedir. Virankaya Suriye sınırında olduğu için Türkiye’nin Suriye politikasında önemli bir yer tutmaktadır. Geçmişte Suriye-Türkiye arasındaki sınır ticaretindeki yeri, iki bölge arasındaki akraba ilişkileri vs hala önemini korumaktadır. Diğer taraftan Hem Irak hem de genel anlamda Orta Doğu bağlamında bölgenin genel politikası içerisinde çok önemli bir yerdir Virankaya.

Başkan kimdir? Başkan karakteri gerçek hayatta kimi temsil ediyor? Bu ve buna benzer soruların cevabını ararken yukarıda yazılanlar ışığında bu ismin Türkiye Bürokrasisinde önemli bir isme işaret ettiği kesindir.

Hal böyle olunca hem isminden(Başkan) yola çıkarak hem de bölgenin önemine bakılarak Kaymakam Fatih ve ekibini bölgede yönlendiren ve bazı görevleri bizzat Kaymakam Fatih’e veren ismin günümüzde İstihbarattan sorumlu daire başkanını işaret ettiğini söylenebilir. Diğer taraftan bu mantık çizgisinin biraz zorlama olabileceğinin de altını çizmek lazım.

Çünkü bir ilçe ve ilçenin mülki amiri bir Kaymakamla neden devlet Başkanı direk muhatap olsun gibi sorularda akla gelmiyor değil. Yinede Başkan karakteri hakkında bir şeyler söylemek için biraz erken olduğunu belirtmek lazım. İlerleyen bölümlerde karakter hakkında daha net bilgiler ortaya çıkacaktır.

Başkan dizimizin 17. bölümünde ortaya çıktı. Artık tüm operasyonlar bizzat başkan tarafından kontrol edilecek ve onun gözetiminde devam edecektir. Artık yer altında savaşma dönemi bitmiştir. Düşmanla yüz yüze mücadele edilecektir. Başkan ise bunun bizzat koordinesini yapacaktır.

Başkan karakterini canlandıran oyuncu Volkan Ünal’dır. Volkan Ünal 1968 Ankara doğumludur. Oyuncu Cihan Ünal’ın yeğenidir.