Kaledar Günalp Ertuğrul’un Safına Geçecek mi? Ne Zaman Geçecek?


Güncelleme: 14 Mart 2018 : 23:07
1

Trt1’in sevilen Dizisi Diriliş Ertuğrul’un yeni karakteri Günalp dizide ilk bölümü itibari ile oldukça sevildi. Cesur, savaşçı yapısı ve devlete bağlılığı ile göz dolduran Günalp, kötü karakterde olması ise oyuncunun sevenleri tarafından pekte hoş karşılanmadı. Akıllarda böylesi bir oyuncunun ve karakterin kötü tarafta olmaması yönünde yorumlar yapılmaktadır. Sizler için bu konuyu araştırdık ve analizimizi ve yorumumuzu sizlerle paylaşıyoruz. Kaledar Günalp Ertuğrul’un Safına Geçecek mi?

Günalp Saadettin sağ kollarından birisi ve Kaledarı olarak Selçuklu İmparatorluğu içerisinde görev yapmaktadır. Günalp Ahlat’tan gelmiş ve Sultan Gıyaseddin’in emri ile Karacahisar Kalesin’i devralmış, Artuk, Turgut Bey ve Bamsı’yı hapse atmıştır.

Ertuğrul’a yardım etmekten Artuk, Turgut Bey ve Bamsı’yı zindana atmıştır. Saadettin’e ve devlete olan bağlılığı en yüksek derecededir. Ancak Günalp’in devlete olan bağımlılığı ve konuşmalarında hep devlet vurgusu yapması onun aslında gerçeklerden uzak bir asker olduğunu göstermektedir.

Günalp çok iyi bir savaşçı ve devlete bağlı bir askerdir. Ertuğrul’un suçlu olduğunu söylerken bile “devlet gerekli tahkikatleri yapmış” diyerek aslında devlet kademesinden gelen bilgiler ışığında hareket ettiğini söylemektedir. Bize göre Günalp özünde iyi birisidir. İlerleyen bölümlerde Günalp devlet içerisindeki hainliğin farkına varacaktır. Peki bunu nasıl öğrenecek?

Günalp ailesini kaybetmiştir. Annesi, babası ve tüm diğer aile fertleri Alaaddin Keykubat’ın tarafında olduğu için öldürülmüşlerdir. Bunu yapan da Saadettin Köpek’tir ancak Günalp bunu bilmemektedir. Ancak Ertuğrul bunu öğrenecek ve Günalp’e söyleyecektir. Daha sonra Günalp, Ertuğrul’un safına geçecek ve onun en saf adamı olacaktır.

Comments are closed.