Kutül Amare Dizisi Nerede Çekiliyor? Dizi Seti Nerede?


Güncelleme: 19 Ocak 2018 : 00:46
3

TRT 1 ekranlarının yeni sezonda izleyicisi ile buluşturmaya hazırlandığı Mehmetçik-Kut’ül Amare nerede çekiliyor? Dizi için özel plato kurulduğu bilgisi dizinin daha profesyonel bir ekip tarafından çekildiği izlenimi vermekte.  Kutül Amare dizi seti nerede? Mehmetçik-Kut’ül Amare dizisinin çekim yeri neresi? gibi merak edilen sorular ayrıntılarıyla haberimizde. Tarihte meydana gelen olayları en gerçekçi ve çarpıcı şekilde izleyicisine sunmayı başaran TRT 1 yepyeni bir diziyi de seyircisi ile buluşturacak. Irak cephesinde İngilizlerin büyük bir bozguna uğratıldığı zafer olan Mehmetçik-Kut’ül Amare zaferi, gerçeğe en uygun şekilde izleyiciye de anlatılacak.

Mehmetçik Kutül Amare dizisi nerede çekiliyor, dizi setine nasıl gidilir? gibi sorular yanıt ararken sizler için konuyu araştırdık. Mehmetçik-Kut’ül Amare dizisinin çekim yeri için de büyük bir araştırma süreci yaşandı. Dizinin yapımcıları dizi setinin kurulacağı yer için titiz bir çalışma gerçekleştirdi. I. Dünya Savaşı sırasında Irak Cephesinde Kutül Amare bölgesinde Halil Kut kumandanlığında cesurca çarpışan askerleri ve yaşadıklarını anlatacak olan dizi, Konya’nın geniş ovalarında çekilecek.

[kirmizitext]Mehmetçik Kut’ül Amare Final mi Yapacak? İzlendi mi? Tuttu mu? [/kirmizitext]

Konya ilinde askeri ve polisiye dizilerin çekilmesi için daha önceden geniş bir plato kurulmuştu. Mehmetçik Kutül Amare dizisinin bazı sahneleri bu platoda çekilecek olsa da uçsuz bucaksız düz ovalar da dizinin çekim yeri olarak kullanılacak. Diğer taraftan yine İstanbul’da Riva’da kurulan bir platoda da çekimler devam edecek. Dizi için 3 yıl hazırlık yapıldığı düşünülünce diziye özgü birçok ayrıntı da not edilmiş ve buna göre de plato hazırlanmıştır. Bir çok ayrıntı gözden kaçmamış. Aşağıdaki resimlerden de görüleceği gibi o döneme ait bir çok ayrıntı ve detay titizlikle seçilmiş ve diziye dahil edilmiş.

 

I. Dünya Savaşında itilaf devletleri, ilk yenilgilerini Çanakkale Cephesinde alırken ikinci yenilgileri de Irak Cephesinde olmuştur. Bu yüzden bu cephenin önemi de Türk tarihi açısından büyük önem taşımaktadır. Bozdağ Film’in yapımcılığını üstlendiği dizi için geri sayım sürerken dizinin yayınlanacağı gün belli olmadı.

Yeni sezon için diziyi ekranlara taşıma planları yapan TRT 1 dizi ekibi, final yapacak bir dizinin gününe Kutül Amare dizisini alacak gibi görünüyor. Kutül Amare ile ilgili tüm bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz. Ayrıca dizi ile ilgili yorumlarınızı da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Dizinin çekimleri için İstanbul, Beykoz, Riva’da özel bir plato kurulmuştur. Dizi için 250 çadır, 30 top ve 240 tüfek imal edilmiş ve bu malzemeler dizinin diğer çöl sahnelerinin çekimi için Adapazarı, Kefken ve Konya götürülecektir. Yani Dizimizin çekimleri İstanbul, Adapazarı, Kefken ve Konya’da kurulacak özel platolarda yapılacaktır. Ve işte Mehmetçik-Kut’ül Amare dizisinin setinden bazı resimler.

[kirmizitext]Mehmetçik Kut’ül Amare Dizisi Setinden Kareler[/kirmizitext]

3 YORUMLAR

  1. Mükemmel emegi gecen herke tesekkurler her yonuyle yabanci filimlere taş cicarcak kadar guzel

Comments are closed.