Kutül Amare Süleyman Askeri Neden Öldü? Neden Diziden Ayrıldı?


Güncelleme: 6 Mart 2018 : 23:01
0

Trt1’in yeni sezon dizisi Kutül Amare’de bir ayrılık yaşandı. Kaan Taşaner’in canlandırdığı Süleyman Askeri diziden ölerek ayrıldı. Kaan Taşaner yerine ise Süleyman Askeri’nin arkadaşı Üsküplü’yü canlandıran oyuncu İsmail Hacıoğlu diziye giriş yaptı. Peki ne oldu? Süleyman Askeri neden öldü? Kaan Taşaner neden bir anda ayrıldı?

Kutül Amare Süleyman Askeri Neden Öldü? Neden Diziden Ayrıldı?

Kutül Amare dizisinde Süleyman Askeri cesur, gözü pek, 31 yaşlarında bir Osmanlı subayıdır. Vatanına bağlı olan Süleyman, askerlik vazifesine sonuna kadar bağlı birisidir. Ömrü savaşlarda geçmiştir ve aynı zamanda Enver Paşa’nın yakın arkadaşı olan Süleyman, geçmişi başarılarla dolu bir askerdir. Ancak son anda İngilizlerle girdiği çarpışmada ağır yara alır ve şehit düşer.

Kutül Amare Süleyman Askeri Neden Öldü?

Ağır yaraladıktan sonra hemen çadıra kaldırılan Süleyman Askeri tedavi edilir. Ancak yaraları ağırdır. Daha fazla dayanamaz ve ruhunu teslim eder. Peki gerçekte Süleyman Askeri nasıl ölmüştür. Süleyman Askeri Irak’ta Almanya’nın safında Teşkilat’ı Mahsusa’nın başındaki kişi olarak Irak’a gitmiştir. Aynı zamanda Irak ve bölge havalisinin Genel Komutanı olarak görev başındadır. 14 Nisan 1915 yılında İngiliz ordusu ile yapılan muharebede yenilmek sureti ile tabancasıyla intihar etmiştir. Tarihi kaynaklarda bu şekilde yazmaktadır.

Peki Süleyman Askeri Gerçekten İntihar mı Etti?

Tarihi Senetler Süleyman Askeri yaralandıktan sonra çadırına çekilmiştir. Yarası ağırdır. Mermi kemiğe kadar işlemiş onu ayağa kaldırmamaktadır. Bir ara askerlerinin zor durumda olduğunu anlar ve çadırdan kalkıp askerleri ile beraber çarpışmaya gitmek ister. Ancak yarası buna izin vermez. Çatışma çok çetin geçmektedir. Mermiler merkez çadırının yakınlarına düşmeye başlayınca Süleyman Askeri’ni yanındaki silah arkadaşları oradan uzaklaştırmaya çalışır. Ancak Süleyman Askeri buna direnir. Gitmek istemez. Ancak dönüş nafiledir. Kısa bir süre sonra Süleyman’ın bulunduğu araçtan bir el silah sesi duyulur. Süleyman Askeri yakında tabancayla cansız bir şekilde araçta uzanmıştır. Yakın arkadaşları tarafından çatışma bölgesindeki çadırının içine defnedilir.

[kirmizitext]Mehmetçik Kut’ül Amare Süleyman Askeri Kimdir? Gerçek Adı, Yaşı, Boyu için tıklayınız[/kirmizitext]

Son söz olarak; Süleyman Askeri dizide senaryo gereği ölerek diziden ayrılmıştır. Bazı sosyal medya hesaplarında Kaan Taşaner’in anlaşamadığı için çıktı gibi paylaşımlar yapılsa da bunun gerçeklikle bir ilgisi olmadığı az çok tarih okuyanlar tarafından anlaşılmaktadır. Kaan Taşaner’e kariyerinden başarılar dileriz.