Mehmed Bir Cihan Fatihi Korkut Kim? Hangi Dizilerde Oynamıştır


Güncelleme: 1 Mart 2018 : 23:31
1

Kanal D ekranlarında yayın hayatına başlamak için gün sayan tarih konulu dizisi Mehmed Bir Cihan Fatihi kadrosuyla da göz dolduruyor. Mehmed Bir Cihan Fatihi usta isimlerin  yanı sıra genç oyuncularıyla da adından söz ettirecek. Son olarak Karagül ve Umuda Kelepçe Vurulmaz dizileriyle izleyici karşısına çıkan Mert Yazıcıoğlu Mehmet Bir Cihan Fatihi Korkut karakteriyle tekrar kamera karşısına geçiyor.


Mehmed Bir Cihan Fatihi Şehzade Orhan Kimdir?


Kenan İmirzalıoğlu, Büşra Develi, Çetin Tekindor, Gürkan Uygun ve Sedef Avcı gibi isimlerin yer aldığı Mehmed Bir Cihan Fatihi Korkut kim sorusuna gelmeden önce dizinin genel konusuna biraz değinelim. 1451 yılında Babası 2. Murat’ın ölüm haberini alan Sultan Mehmed tahta çıkar. Tahta çıkarken tek arzusu Kostantinopolis’i ele geçirmektir. Fakat bu hayalinin önünde aşılması zor engeller bulunur. Fatih Sultan Mehmed tüm bu engelleri, stratejik zekası ve liderlik vasfıyla tek tek aşacaktır. İmkansız denileni başararak adını tarihe altın harflerle yazdıran Bir Cihan Fatihi Mehmed’in etkileyici hikayesini izleyeceğiz.

Mehmed Bir Cihan Fatihi Korkut karakterine hayat veren Mert Yazıcıoğlu genç yaşına rağmen rol aldığı ilk iki proje sayesinde geniş izleyici kitlesine ulaşmayı başarmıştır. Karagül ve Umuda Kelepçe Vurulmaz dizilerinde sergilediği performansla kendini göstermeyi başaran Mert Yazıcıoğlu Mehmed Bir Cihan Fatihi gibi dev prodüksiyonlu ve usta oyuncularla dolu bir projede yer alma başarısını gösterdi.

Mehmed Bir Cihan Fatihi Korkut rolüne can veren Mert Yazıcıoğlu 1993 yılında Denizli’de dünyaya gelmiştir. Orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra Aydın Üniversitesi İşletme bölümünde yüksek öğrenimine devam etmektedir. Tesadüfen başladığı oyunculuğu hayatının merkezine koymuştur. Can Sipahi’nin yardımlarıyla Üç Mota atölyesinde oyunculuk eğitimleri almıştır. İlk olarak Dedemin İnsanları filmiyle izleyici karşısına çıkmıştır. Kısa sürede yapımcıların ilgisini çeken Mert Yazıcıoğlu Dedemin İnsanları, Kayıp, Karagül ve Umuda Kelepçe Vurulmaz dizilerinde rol almıştır.

Kariyerinin henüz başında olmasına rağmen birbirinden usta oyuncularla birlikte rol alan Mert Yazıcıoğlu, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde Kenan İmirzalıoğlu, Çetin Tekindor, Gürkan Uygun ve Ertan Saban gibi alanının en iyileriyle birlikte rol alacak. Mehmed Bir Cihan Fatihi Korkut karakterine hayat veren  Mert Yazıcıoğlu’na yeni projesinde başarılar dileriz.

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi Korkut kimdir?

Comments are closed.