Mehmetçik Kut’ül Amare Gerçek Tarihte Ömer Kimdir? Gerçek Tarihte Var mı?


Güncelleme: 20 Ocak 2018 : 17:25
1

Trt 1’in ikinci amiral gemisi olma niteliğinde ekranlara getirdiği dizisi Mehmetçik Kutül Amare 18 Ocak Perşembe günü ilk bölümü ile reytingleri alt üst etti. Dizi ilk bölümü ile oldukça sevildi ve beğenildi. Özellikle dizide karakterler çok merak ediliyor. Dizinin karakterleri gerçek tarihte hangi isimleri canlandırdıkları şimdiden sosyal medyada ilgi ile takip ediliyor. Sizler için dizinin Kut’ül Amareli Ömer‘ini araştırdık. Mehmetçik Kut’ül Amare Gerçek Tarihte Ömer Kimdir? Kutül Amareli Ömer gerçekte kimi canlandırıyor, temsil ediyor? Tüm detayları sizler için araştırdık. İşte detaylar.

Dizide Ömer karakteri kendisini Kutül Amare’den Ömer diyerek tanıtmış ve Osmanlıyı asla yalnız bırakmayacakları söyleyerek Süleyman Askeri’ne söz ve taahhüt vermektedir. Osmanlı 1. dünya savaşına girmiş ve özellikle Avrupa’da Osmanlı aleyhinde karikatürler çıkmaktadır. Avrupa Osmanlı üzerindeki kötü emellerini artık medya yoluyla hiç çekinmeden ortaya koymaktadır. Bunun farkında olan Osmanlı Devletinin Yöneticileri hızlı bir şekilde savaştan galip çıkmanın yollarını aramakta ve Devlet-i Aliye’nin valileri ve vilayet yöneticileri ile toplantılar yapmaktadır. Dizide Ömer karakteri ise Irak’ın Kut şehrinden gelmiş ve orayı temsilen toplantıda konuşmaktadır. Peki Ömer karakteri gerçekte kimdir?

Mehmetçik Kutül Amare dizisinin ilk bölümünün başlarında ortaya çıkan Kutül Amareli Ömer, Osmanlının 1. Dünya savaşına girdiği dönemde Irak’ın Doğusunda Dicle Nehri kıyısında bulunan Vasit ilinin merkez kenti olan Kut şehrinin Valisi veya o dönemdeki yöneticisidir. Osmanlı’ya istihbarat ve fiziki destek veren Kutül Amareli Ömer, dizinin yan kararakterlerinden olsa da önemli bir sima olarak dizide sıklıkla karşımıza çıkacaktır. Peki Ömer karakterini canlandıran oyuncu kimdir? Gerçek adı ne?

Mehmetçik Kut’ül Amare Ömer karaterini canlandıran oyuncumuz daha önce de Eşkiya dizisinden tanıdığımız Mirza Bahattin Doğan’dır. Arzu Gamze’nin menajerliğinde sektörde aranan simalardan olan oyuncu Bahattin, 7 Ağustos 1969 Ankara doğumludur. Bilkent Üniversitesi mezunu olan oyuncumuz, Müzk ve sahne sanatları bölümünde ğitim almıştır. 2001 yılında kariyerine adım atan oyuncu Eşkıya dizsinde canlandırdığı Selim karakteri ile tanınmıştır. 188 cm boyunda olan oyuncu 80 kg ağırlığındadır.Bahattin Doğan’ın oynadığı dizi ve yapımlar ise şunlardır; Zeybek Ateşi, Çekirdek Aile, Hırçın Kız, Pusat, Pars Narkoterör, Eşkıya Dünyaya hükümdar Olmaz ve Mehmetçik Kutül Amare’dir.

[kirmizitext]Kutül Amare Dizisi Nerede Çekiliyor? Dizi Seti Nerede?<<<tıklayınız[/kirmizitext]

Gerçek Tarihte Kutül Amareli Ömer Kimdir?

Gerçek tarihte Irak’ın Kut şehrinde 1. Dünya Savaşı yıllarında Ömer isminde herhangi bir Osmanlı yöneticisi bulunmamaktadır. Dizide Ömer karakteri senaryo gereği sonradan özel olarak düşünülmüş bir karakterdir. Mehmetçik Kutül Amare dizisindeki diğer karakterlerin gerçekte hangi şahsiyetlere denk geldiğini öğrenmek için hazırladığımız buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Comments are closed.