Mehmetçik Kut’ül Amare Mehmet Kim? Gerçek Adı Ne


Güncelleme: 25 Ocak 2018 : 23:09
2

Uzun süren çalışmalar ardından 18 ocak perşembe ilk bölümü ile ekrana gelen Mehmetçik Kut’ül Amare, büyük bir ilgiyle izlendi. Dizinin ana kahramanlarından Mehmet karakteri izleyenlerin ilgi odağı oldu. Cesaretli, gözü kara ve korkusuz tavırlarıyla dikkat çeken darülfünün öğrencisi Mehmet dizinin en çok konuşulan isimlerinden olmayı başardı. Mehmetçik Kut’ül Amare Mehmet kim sorusu yoğun olarak gelmeye devam ediyor. İşte Mehmetçik Kut’ül Amare Mehmet kim sorusunun yanıtı….


Mehmetçik Kut’ül Amare Süleyman Askeri Kimdir? Gerçek Adı, Yaşı, Boyu

Birinci Dünya Savaşı sırasında Enver Paşa’nın isteği üzerine her ordunun özel askerlerden oluşan bir tabur kurması istenir. Süleyman Askeri Bey’in önderliğinde , yetenekli, cesur ve şehadeti göze almış özel askerlerden oluşan Osmancık Taburu kurulur. Osmancık taburuna girebilmek için aylarca çalışan Mehmet dizinin en dikkat çeken ve takdir toplayan karakteridir. Darülfünün öğrencisi olan Mehmet, eski Plevne gazisi Hüsrev tarafından yetişmiş namuslu, dürüst, gözü kara ve imanlı bir gençtir. Birinci Dünya Savaşı sırasında Kut’ül Amare kuşatmasının zaferle sonuçlanmasında büyük rolü olan Mehmet kimdir? Mehmetçik Kut’ül Amare Mehmet kim?

Dizinin 2. bölümünde ağır yaralı olduğu için Osmancık ordusuyla savaşa gidemeyen Mehmet, Ey vatanımın toprağına göz dikmiş düşman bekle beni, kabini yerinden sökeceğim der ve gizlice trene biner. Mehmet’in trende olduğu anlaşılmıştır ve trenin her yerinde onu ararlar. Yarası gittikçe ağırlaşan Mehmet saklandığı yerde acı çekmektedir. Mehmet’in vatan için bu fedakarlığı yapması izleyenlere Mehmetçik Kut’ül Amare Mehmet kim, Kut’ül Amare Mehmet kim, Küt’ül amare Mehmet gerçek tarihte kimdir, sorularına yanıt aradı.

Mehmetçik Kut’ül Amare dizisi uzun süren hazırlıkların sonucunda 18 Ocak perşembe akşamı izleyiciyle buluştu. Dizinin kadrosunda dönemin gözde oyuncularının yanı sıra tecrübeli ve usta isimler de yer alıyor. Mehmet karakterine İsmail Ege Şaşmaz hayat verirken, dizide Plevne gazisi Hüsrev rolünü ise Serdar Gökhan üstleniyor. İsmail Ege Şaşmaz dizinin taze kanlarından biriyken, Serdar Gökhan tecrübeli ve usta isimlerden biridir.

Mehmetçik Kut’ül Amare Mehmet kim sorusu internet üzerinden sıklıkla gelmeye devam ediyor. Mehmetçik Kut’ül Amare Mehmet karakterinin dizdeki rolü, tarihte kimi canlandırdığı ve gerçek adı, yaşı ve kariyeri hakkında tüm detaylar haberimizin devamında.

Mehmetçik Kut’ül Amare Mehmet Kim? İsmail Ege Şaşmaz

Mehmetçik Kut’ül Amare Mehmet karakterine hayat veren İsmail Ege Şaşmaz 1993 yılında Manisa’da doğmuştur. Manisa Belediyesi Devlet Konservatuvarında aldığı eğitimini birincilikle tamamlamıştır. İlk televizyon deneyimini 2013 yılında Güneşi Beklerken dizisinde Barış karakteriyle yaşamıştır. Güneşi Beklerken dizisinde adını geniş kitlelere duyuran İsmail Ege Şaşmaz akabinde Aşk Laftan Anlamaz, Aşk Yalanı Sever, Serçe Sarayı ve Günebakan dizilerinde rol almıştır. Mehmetçik Kut’ül Amare Mehmet kim sorusunu sizler için yanıtladık.

Şimdilerde Mehmetçik Kut’ül Amare Mehmet karakterine hayat veren İsmail Ege Şaşmaz kariyerinin zirvesini bu dizide yaşayacaktır.

Sizler Mehmetçik Kut’ül Amare Mehmet karakterinin performansını nasıl buldunuz? Mehmet karakterini İsmail Ege Şaşmaz yerine kim canlandırabilirdi? Düşüncelerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. 

2 YORUMLAR

  1. Kardeşi de Söz dizinde oynuyor☺ ikiZ gibiler. Tabi söz favorim ama bu dizi de başarılı olur gibi

Comments are closed.