Muhteşem Yüzyıl Kösem 28. Bölüm Özet ve İpuçları 13 Haziran Salı Neler Olacak?


Güncelleme: 6 Haziran 2017 : 17:37
0

Tek evladı Sultan İbrahim’in tahta çıkmasıyla Kösem Sultan devletin idaresini yeniden ele geçirir. Yanında Vezir-i azam olan Kemankeş Mustafa Paşa’yla birlikte devleti idare etmeye başlar. Tahtın asıl sahibi Sultan İbrahim’i ise devlet işlerinden özellikle uzak tutar.

Olaylara yakından tanık olan Atike Sultan, Sultan İbrahim’in de diğer kardeşleri ile aynı kadere mahkum edilmemesi için validesini durdurmak ister. Sultan İbrahim ise bütün sorumluluklarından ve dertlerinden uzak gözdeleriyle eğlenmektedir.

Ancak öyle bir haber alır ki buna kayıtsız kalamaz. Padişah olmadan evvel doğan şehzadesi Osman şimşirliğe kapatılmıştır. Bu olayla hayatının dönüm noktası yaşayan Sultan İbrahim önemli bir karar alır. Gayri resmi şehzadesi Osman’ı veliaht ilan etmek ister.

Buna kesinlikle izin vermeyen Kösem Sultan ise buna engel olmak için Şehzade Osman’ı ve gözdesi Zarife’yi sürgüne gönderir.

Sultan İbrahim’in Osman’ı veliaht ilan edeceğini öğrenen Sultan İbrahim’in baş hasekisi ve Şehzade Mehmed’in validesi Turhan Sultan ise oğlunun veliahtlığını tehlikeye atmamak için, Şehzade Osman’a hain bir plan kurar.

Oğlu Osman’ın başına gelenleri  haber alan Sultan İbrahim olanlardan dolayı validesi Kösem Sultan’ı suçlar. Ve onu dünyanın bir ucuna sürgüne gönderir. Sultan İbrahim oğlu Osman için validesini karşısına almıştır. Bundan böyle ana oğul arasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Muhteşem Yüzyıl Kösem 28. Bölümü ile 13 Haziran Salı Fox Tv’de.

https://www.youtube.com/watch?v=pVnWQp9iBnQ