Nefes Nefese Selma Kimdir? Gerçek Adı, Oynadığı Diziler


Güncelleme: 2 Ağustos 2018 : 14:48
0

Nefes Nefese dizisi 1 ağustos Çarşamba günü ekranlara geldi. Çarpıcı bir bölümle ekranlara gelen dizide Selma karakteri dikkat çeken ayrıntılardan birisi oldu. Selma kimdir sorusunun yanıtına en çok merak edilen şey oldu. Nefes Nefese Selma kim, hangi dizilerde oynadı?

Nefes Nefese dizisinde Selma karakteri, Yusuf’a aşık olan birisidir. Selma doktor olarak bölgede görev yapmaktadır.Selma karakterini canlandıran oyuncumuz Şebnem Hassanisoughi’dir. İstanbul doğumlu olan güzel oyuncu 1985 yılının 7 aralığında doğmuştur. 172 cm boyunda olan genç oyuncu Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.

Nefes Nefese Selma (Şebnem Hassanisoughi) Kimdir?

Babası İran Azerisi olduğunu için resmi soyadı Hassanisoughi’dir. Anlamı ise “güzelin yolu” demektir. Babası Avukat annesi ile noterdir. Lisans ve yüksek lisans eğitimi almıştır. Lisans eğitimi Tiyatro üzerine, yüksek lisans eğitimi ise film ve drama üzerinedir. Kariyeri süresince reklam, dizi, film ve tiyatroda görev almıştır.

2011 yılında Geriye Kalan isimli filmde başrol oynamıştır.2013 yılında Tatar Ramazan isimli dizide Güzide karakterini canlandırmıştır. 2014’te Bana Artık Hicran De isimli dizide Buğra Gülsoy, Alican Yücesoy gibi isimlerle çalışmıştır. En son ise Vatanım Sensin isimli dizide oynamıştır. Oynadığı diğer dizi ve filmler ise şunlardır;

Sessiz Gemiler, Annem, Dantel, Kılıç Günü, Firar, Geriye Kalan, Eve Dönüş:Sarı Kamış 1915, Kayıp Şehir, Tatar Ramazan, Bana Artık Hicran De, Poyraz Karayel, Bulantı, Coastliners, Siyah Karga ve Vatanım Sensin